FEKETE LEVES
Elgondolásom szerint fekete-fehérnek indult, de a fekete bab az összes hozzávalót megszínezte...
HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:
200 g fekete bab
1/4 fej zellergumó
1 szál gyökérzöldség
1 db nagyobb burgonya
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors
a csipetkéhez:
3-4 evőkanál búzaliszt
só
víz
ELKÉSZÍTÉS:
1. A zöldségeket megmossuk, felkockázzuk.
2. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszereket és felöntjük kb. 2 l vízzel.
Beleöntjük a babot és a többi zöldséget, majd fedő alatt puhára pároljuk.
3. A csipetkéhez a lisztet, a sót és annyi vizet összekeverünk, hogy a tészta összeálljon.
Belecsipkedjük a levesbe, vagy kis kanállal beleszaggatjuk. Puhára főzzük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése