FEKETE LEVES



Elgondolásom szerint fekete-fehérnek indult, de a fekete bab az összes hozzávalót megszínezte...



HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:

200 g fekete bab


1/4 fej zellergumó
1 szál gyökérzöldség
1 db nagyobb burgonya
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors

a csipetkéhez:

3-4 evőkanál búzaliszt
víz


ELKÉSZÍTÉS:

1. A zöldségeket megmossuk, felkockázzuk.

2. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszereket és felöntjük kb. 2 l vízzel.

Beleöntjük a babot és a többi zöldséget, majd fedő alatt puhára pároljuk.


3. A csipetkéhez a lisztet, a sót és annyi vizet összekeverünk, hogy a tészta összeálljon.

Belecsipkedjük a levesbe, vagy kis kanállal beleszaggatjuk. Puhára főzzük.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések