A KERTÉSZLÁNY LEVESE
HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:
a levesalaphoz:
1 evőkanál olaj vagy vaj
1 evőkanál liszt
4 evőkanál paszírozott paradicsom
1 evőkanál petrezselyem
1 teáskanál cukor
450 g vegyes, kerti zöldség
só
a levesbetéthez:
1 db tojás
kb.5 evőkanál búzadara
1 evőkanál petrezselyem
só
ELKÉSZÍTÉS:
1. A zsiradékon kicsit megpirítjuk a lisztet, hozzákeverjük a paradicsomot. Felöntjük kb. 1,3 l vízzel, fűszerezzük, majd beleöntjük a zöldségkeveréket.
Megvárjuk, míg felforr, akkor beletesszük a grízgaluskát vagy gombócot és addig főzzük, míg megpuhul.
2. A grízgombóc/galuska
A tojást elkeverjük, fűszerezzük, majd annyi búzadarát teszünk bele, hogy nem túl kemény, de masszív tésztát kapjunk.
Ezt, ha forr a leves, beleszaggatjuk a levesbe, vagy apró gombócformában beletesszük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése