A KERTÉSZLÁNY LEVESE





HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:

a levesalaphoz:

1 evőkanál olaj vagy vaj
1 evőkanál liszt
4 evőkanál paszírozott paradicsom
1 evőkanál petrezselyem 
1 teáskanál cukor
450 g vegyes, kerti zöldség

a levesbetéthez:

1 db tojás
kb.5 evőkanál búzadara
1 evőkanál petrezselyem


ELKÉSZÍTÉS:

1. A zsiradékon kicsit megpirítjuk a lisztet, hozzákeverjük a paradicsomot. Felöntjük kb. 1,3 l vízzel, fűszerezzük, majd beleöntjük a zöldségkeveréket.


Megvárjuk, míg felforr, akkor beletesszük a grízgaluskát vagy gombócot és addig főzzük, míg megpuhul.


2. A grízgombóc/galuska

A tojást elkeverjük, fűszerezzük, majd annyi búzadarát teszünk bele, hogy nem túl kemény, de masszív tésztát kapjunk.

 
Ezt, ha forr a leves, beleszaggatjuk a levesbe, vagy apró gombócformában beletesszük.

Jó étvágyat! 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések