PIROS-FEHÉR-ZÖLD BOLOGNAI SPAGETTI





HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:

130 g (szárazon) zöld spagetti 
300 g darált hús
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
400 g paradicsom
5 friss bazsalikomlevél
só, őrölt bors, oregánó, bazsalikom

tetejére reszelt sajt 


ELKÉSZÍTÉS:

1. Az olajon a vöröshagymát a darált hússal fehéredésig sütjük.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszereket, ha firss paradicsomot használunk akkor azt is - felkockázva - , majd felöntjük annyi vízzel, ami épphogy ellepi.

Fedő alatt pároljuk. Kb. 20 perc után hozzáadjuk a friss bazsalikomleveleket és a paradicsomot, ha konzervet használunk.

Még kb. 10 percig főzzük, míg kicsit besűrűsödik.




2. A tésztát enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük, lecsepegtetjük.



Tálaláskor alulra tesszük a tésztát, rá jön egy jó adag ragu, majd megszórjuk reszelt sajttal.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések