PIROS-FEHÉR-ZÖLD BOLOGNAI SPAGETTI
HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:
130 g (szárazon) zöld spagetti
300 g darált hús
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
400 g paradicsom
5 friss bazsalikomlevél
só, őrölt bors, oregánó, bazsalikom
tetejére reszelt sajt
ELKÉSZÍTÉS:
1. Az olajon a vöröshagymát a darált hússal fehéredésig sütjük.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszereket, ha firss paradicsomot használunk akkor azt is - felkockázva - , majd felöntjük annyi vízzel, ami épphogy ellepi.
Fedő alatt pároljuk. Kb. 20 perc után hozzáadjuk a friss bazsalikomleveleket és a paradicsomot, ha konzervet használunk.
Még kb. 10 percig főzzük, míg kicsit besűrűsödik.
2. A tésztát enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük, lecsepegtetjük.
Tálaláskor alulra tesszük a tésztát, rá jön egy jó adag ragu, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése