CAFFÉ LATTE ŐZGERINC
HOZZÁVALÓK 1 FORMÁHOZ:
300 g búzaliszt
1/2 tasak sütőpor
csipet só
200 ml tejszín (vagy tej)
2 db tojás
150 g puha vaj vagy margarin
1 tasak vaníliás cukor
2 evőkanál instant kávé
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a sütőport, a sót összekeverjük.
2. A tojást, a vaníliás cukrot, a cukrot és a vajat simára keverjük.
Hozzáöntjük a tejszínt. Ezzel is elkeverjük.
3. Apránként eldolgozzuk a liszttel.
4. A tésztát 2 részre osztjuk.
Az egyikbe belekeverjük az instant kávét.
5. A formát sütőpapírral kibéleljük.
Az aljába öntjük a kávés tésztát, majd rá a simát.
Előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 30 percig sütjük.
Kivesszük a formából, megvárjuk míg kihűl, majd felszeletelve tálaljuk.
Ízlés szerint olvasztott ét-vagy fehércsokival dekorálhatjuk.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB CAFFÉ LATTE:
GOFRI
TÚRÓGOMBÓC
PALACSINTA
FÁNK
PUDING
Megjegyzések
Megjegyzés küldése