SÁRKÁNYTOJÁS
A recept elkészítéséhez szükség van 1 szilikonos tojásformára.
HOZZÁVALÓK 3 V. 6 DB-HOZ:
3-6 db főtt tojás (attól függően, hogy egészben vagy félben tesszük bele)
300 g párolt zöldborsó
1 db tojás
1 evőkanál petrezselyem
só
kb. 80-100 g zsemlemorzsa (vagy darált zabpehely)
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk.
2. A borsót megpároljuk és villával összetörjük. (vagy krumplinyomóval, vagy ledaráljuk)
3. Beletesszük a fűszereket, a tojást és annyi zsemlemorzsát, hogy a tészta formázható állagú legyen.
4. A tésztával kibéleljük a formát úgy, hogy a közepén mélyedés legyen.
Beletesszük az egész vagy félbe vágott főtt tojásokat.
Befedjük újabb adag borsóval.
6. Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 20-25 percig sütjük.
Önmagában, rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése