SÁRKÁNYTOJÁS


A recept elkészítéséhez szükség van 1 szilikonos tojásformára.



HOZZÁVALÓK 3 V. 6 DB-HOZ:

3-6 db főtt tojás (attól függően, hogy egészben vagy félben tesszük bele)
300 g párolt zöldborsó
1 db tojás
1 evőkanál petrezselyem
kb. 80-100 g zsemlemorzsa (vagy darált zabpehely)


ELKÉSZÍTÉS:

1. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk.


2. A borsót megpároljuk és villával összetörjük. (vagy krumplinyomóval, vagy ledaráljuk)



3. Beletesszük a fűszereket, a tojást és annyi zsemlemorzsát, hogy a tészta formázható állagú legyen.



4. A tésztával kibéleljük a formát úgy, hogy a közepén mélyedés legyen.

Beletesszük az egész vagy félbe vágott főtt tojásokat.

Befedjük újabb adag borsóval.



6. Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 20-25 percig sütjük.

Önmagában, rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések