ÖRDÖGSZEM (SÓS SNACK)
HOZZÁVALÓK 14-15 DB-HOZ:
a tésztához:
200 g búzaliszt
100 g zsiradék
70 g sűrített vagy paszírozott paradicsom
só
(szükség esetén 1 evőkanál tejföl)
(egyéb fűszerek ízlés szerint)
a töltelékhez:
14-15 db fekete olívabogyó
a dekorhoz:
40 g fekete szezámmag
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a paradicsomot, a zsiradékot és a sót összegyúrjuk. Ha nem áll össze, teszünk hozzá kevés tejfölt.
A tésztát 20 percre hűtőbe tesszük.
2. Ha konzerv az olívabogyó, lecsepegtetjük.
3. A tésztából lecsippentünk egy darabot, kilapogatjuk és a közepébe helyezünk 1 szem olívabogyót.
Bebugyoláljuk, golyóvá formázzuk.
4. A golyókat megforgatjuk fekete szezámmagban.
5. A kész golyókat sütőpapírral bélelet tepsibe tesszük és 185 fokon - légkeveréssel - kb. 20 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése