ÖRDÖGSZEM (SÓS SNACK)





HOZZÁVALÓK 14-15 DB-HOZ:

a tésztához:

200 g búzaliszt
100 g zsiradék
70 g sűrített vagy paszírozott paradicsom
(szükség esetén 1 evőkanál tejföl)
(egyéb fűszerek ízlés szerint)

a töltelékhez:

14-15 db fekete olívabogyó

a dekorhoz:

40 g fekete szezámmag

ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a paradicsomot, a zsiradékot és a sót összegyúrjuk. Ha nem áll össze, teszünk hozzá kevés tejfölt.

A tésztát 20 percre hűtőbe tesszük.



2. Ha konzerv az olívabogyó, lecsepegtetjük.


3. A tésztából lecsippentünk egy darabot, kilapogatjuk és a közepébe helyezünk 1 szem olívabogyót.

Bebugyoláljuk, golyóvá formázzuk.



4. A golyókat megforgatjuk fekete szezámmagban.
 

5. A kész golyókat sütőpapírral bélelet tepsibe tesszük és 185 fokon - légkeveréssel - kb. 20 percig sütjük.


Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések