RAGULEVES PRIMAVERA



HOZZÁVALÓK 3-4 SZEMÉLYRE:

300 g csirkemell
100 g zöldborsó
100 g zöldbab
200 g brokkoli
2 szál angol zeller
kb. 80 g póréhagyma
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors, tárkony, őrölt pirospaprika

a habaráshoz:

1 evőkanál búzafinomliszt
100 ml főzőtejszín vagy 1 evőkanál tejföl

pár csepp frissen facsart citromlé


ELKÉSZÍTÉS:

1. A zöldségeket megmossuk, amelyiket szükséges, feldaraboljuk.


2. A húst kockára vágjuk.


3. A póréhagymát és a húst kevés olajon fehéredésig pirítjuk.

Fűszerezzük, felöntjük kb. 2,5 l vízzel, beletesszük a zöldségeket és főzzük, míg megpuhul.


4. Tejszínnel vagy tejföllel behabarjuk a levest. Levesszük a tűzről és pár csepp citromlevet is belekeverünk.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések