RAGULEVES PRIMAVERA
HOZZÁVALÓK 3-4 SZEMÉLYRE:
300 g csirkemell
100 g zöldborsó
100 g zöldbab
200 g brokkoli
2 szál angol zeller
kb. 80 g póréhagyma
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors, tárkony, őrölt pirospaprika
a habaráshoz:
1 evőkanál búzafinomliszt
100 ml főzőtejszín vagy 1 evőkanál tejföl
pár csepp frissen facsart citromlé
ELKÉSZÍTÉS:
1. A zöldségeket megmossuk, amelyiket szükséges, feldaraboljuk.
2. A húst kockára vágjuk.
3. A póréhagymát és a húst kevés olajon fehéredésig pirítjuk.
Fűszerezzük, felöntjük kb. 2,5 l vízzel, beletesszük a zöldségeket és főzzük, míg megpuhul.
4. Tejszínnel vagy tejföllel behabarjuk a levest. Levesszük a tűzről és pár csepp citromlevet is belekeverünk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése