NAPKORONGOK: CURRYS-CHEDDAROS TALLÉROK
Az eredeti recept itt megtekinthető:
Annyit változtattam rajta, hogy tettem bele curryport és Cheddar sajtot használtam sima helyett, Végül, mivel az eredetinél az enyém nagyobbra sikerült, elneveztem "Napkorongnak".
HOZZÁVALÓK 11-12 DB-HOZ:
200 ml kefír
1 db tojás
6 g sütőpor
1 evőkanál olaj
kb. 320 g búzafinomliszt
só
kb. 2 dl olaj a sütéshez
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tojást, a kefírt és a sót simára keverjük.
2. Hozzáadunk 1 evőkanál olajat, a sütőport és annyi lisztet, amennyitől a tészta összeáll.
3. A tésztát jól lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3 mm vékonyra, majd megszórjuk reszelt sajttal.
4. Feltekerjük és kb. 1 cm-es darabokra vágjuk.
5. A csiga mindkét felét belisztezzük és kinyújtjuk kisebb vagy nagyobb körnek. (Aki már készített "Arlettes" sütit, annak ez a technika ismerős lehet. Csak ott porcukrot használnak a nyújtáshoz.)
Ha túl sok liszt maradna rajta nyújtás után, azt egy puha ecsettel seperjük le róla, mert az olajban csak megégne!
6. Forró olajban mindkét oldalát kisütjük, lecsepegtetjük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése