MEGGYES-MÁKOS NUDLI





HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:

a tésztához:

2 db közepes burgonya 
1 db tojás
25 g darált mák
1 tasak vaníliás cukor
1 db citrom felének a reszelt héja
cukor ízlés szerint
csipet só 
kb. 150-200 g liszt

a meggymártáshoz:

300 g friss meggy
1 teáskanál fahéj
cukor ízlés szerint



ELKÉSZÍTÉS:

1. A krumplit héjában megfőzzük, kihűtjük, megpucoljuk és egy nagy tálban villával összetörjük, vagy krumplinyomóval.

Hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a darált mákot, a citrom reszelt héját, a csipet sót és cukrot, végül annyi lisztet, hogy a tészta összeálljon.




2. Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát kb. 4 mm vékonyra.

Függőlegesen kb. 1,5-2 cm széles csíkokra vágjuk, majd hengerré formázzuk.

Majd felvágjuk kb. 1,5 cm-es darabokra.





3. Enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük a nudlikat, lecsepegtetjük.


4. A mártáshoz a meggyet megmossuk, kimagozzuk és egy lábasban a fahéj, cukor és víz (érdemes hosszú lére engedni) hozzáadásával kb. 15 percig főzzük.




Tálaláskor kimerünk egy adag nudlit és jól meglocsoljuk a meggyel.

Jó étvágyat!





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések