MEGGYES-MÁKOS NUDLI
HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:
a tésztához:
2 db közepes burgonya
1 db tojás
25 g darált mák
1 tasak vaníliás cukor
1 db citrom felének a reszelt héja
cukor ízlés szerint
csipet só
kb. 150-200 g liszt
a meggymártáshoz:
300 g friss meggy
1 teáskanál fahéj
cukor ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
1. A krumplit héjában megfőzzük, kihűtjük, megpucoljuk és egy nagy tálban villával összetörjük, vagy krumplinyomóval.
Hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a darált mákot, a citrom reszelt héját, a csipet sót és cukrot, végül annyi lisztet, hogy a tészta összeálljon.
2. Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát kb. 4 mm vékonyra.
Függőlegesen kb. 1,5-2 cm széles csíkokra vágjuk, majd hengerré formázzuk.
Majd felvágjuk kb. 1,5 cm-es darabokra.
3. Enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük a nudlikat, lecsepegtetjük.
4. A mártáshoz a meggyet megmossuk, kimagozzuk és egy lábasban a fahéj, cukor és víz (érdemes hosszú lére engedni) hozzáadásával kb. 15 percig főzzük.
Tálaláskor kimerünk egy adag nudlit és jól meglocsoljuk a meggyel.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése