ZSERBÓÍZŰ BUCIK
HOZZÁVALÓK 4 DB-HOZ:
140 g Graham liszt
60 g darált dió
50 g kisebb darabokra vágott étcsokoládé
1 db tojás
100 ml tej
15 g friss élesztő
1 teáskanál fahéj
1 db citrom felének a reszelt héja
cukor ízlés szerint
csipet só
csipet őrölt szegfűszeg
a tálaláshoz: sárgabaracklekvár
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, az étcsokit, fahéjat, a szegfűszeget, a sót, a darált diót, a reszelt citromhéjat összekeverjük, majd beleütjük a tojást, és a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt.
Alaposan összegyúrjuk, majd meleg helyen kelesztjük kb.45 percet.
2. A tésztát 4 részre osztjuk és az előmelegített gáztűzhely tetején még kelesztjük kb. 15 percet.
3. Előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 25-30 percig sütjük.
Megvárjuk, míg kihűl, majd kettévágjuk és megkenjük sárgabaracklekvárral.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése