MILKAMIXES BUKTA
HOZZÁVALÓK 6 DB-HOZ:
a tésztához:
300 g liszt
1 db tojás
125 ml tej
18 g friss élesztő
50 g Milka tejcsokoládé
csipet só
cukor ízlés szerint
a töltelékhez:
100 g Milka fehércsokoládé
a kenéshez:
kb. 2-3 evőkanál tej vagy 1 db tojás
a dekorhoz:
50 g Milka Darkmilk (sima)
ELKÉSZÍTÉS:
1. A liszthez hozzákeverjük a darabokra vágott tejcsokit, a tojást, a langyos-cukros tejben felfuttatott élesztőt, a cukrot és a csipet sót.
Alaposan összegyúrjuk. (szükség esetén még kevés tejet adunk hozzá.)
Meleg helyen kb. 45 percet kelesztjük.
2. A megkelt tésztát 6 részre osztjuk.
3. Lisztezett felületen a tésztákat kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra.
Az aljától kb. 0,5 cm-re elhelyezünk rajta 1 sor fehércsokit, majd a tészta két szélét behajtjuk és az egészet feltekerjük.
4. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd az előmelegített gáztűzhely tetején kelesztjük még 15 percet.
Lekenjük a buktákat, majd betoljuk őket a sütőbe és 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 25 percig sütjük.
Tetejüket vízgőz fölött olvasztott Darkmilk csoki és 1 evőkanál forróvíz keverékével meglocsoljuk.
Megvárjuk míg langyosra vagy hidegre hűl.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése