MILKAMIXES BUKTA





HOZZÁVALÓK 6 DB-HOZ:

a tésztához:

300 g liszt
1 db tojás
125 ml tej
18 g friss élesztő
50 g Milka tejcsokoládé
csipet só
cukor ízlés szerint

a töltelékhez:

100 g Milka fehércsokoládé

a kenéshez: 

kb. 2-3 evőkanál tej vagy 1 db tojás

a dekorhoz:

50 g Milka Darkmilk (sima)



ELKÉSZÍTÉS:

1. A liszthez hozzákeverjük a darabokra vágott tejcsokit, a tojást, a langyos-cukros tejben felfuttatott élesztőt, a cukrot és a csipet sót. 
Alaposan összegyúrjuk. (szükség esetén még kevés tejet adunk hozzá.)
Meleg helyen kb. 45 percet kelesztjük.


2. A megkelt tésztát 6 részre osztjuk.



3. Lisztezett felületen a tésztákat kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra.

Az aljától kb. 0,5 cm-re elhelyezünk rajta 1 sor fehércsokit, majd a tészta két szélét behajtjuk és az egészet feltekerjük. 





4. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd az előmelegített gáztűzhely tetején kelesztjük még 15 percet.

Lekenjük a buktákat, majd betoljuk őket  a sütőbe és 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 25 percig sütjük. 



 Tetejüket  vízgőz fölött olvasztott Darkmilk csoki és 1 evőkanál forróvíz keverékével meglocsoljuk. 


Megvárjuk míg langyosra vagy hidegre hűl.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések