MEGGYES-MÁKOS GUBA
HOZZÁVALÓK 1 ŐZGERINCFORMÁHOZ:
350 g fonott kalács
250 g friss meggy
40 g darált mák
1 tasak vaníliás cukor
1 citrom felének a reszelt héja
1 teáskanál fahéj
20 g tejszínes vagy vaníliás pudingpor
ízlés szerint cukor
víz
ELKÉSZÍTÉS:
1. A meggyet megmossuk, kimagozzuk.
A fahéjjal, a vaníliás cukorral és kevés vízzel leturmixoljuk.
Végül annyi vizet öntünk még hozzá, hogy 500 ml folyadékunk legyen.
2. A meggyturmixot beleöntjük egy lábasba, hozzákeverjük a darált mákot, belereszeljük a citromhéjat. Hozzáadjuk a cukrot és elkeverjük benne a pudingport.
Feltesszük a tűzre és főzzük, míg felforr.
3. A kalácsot egy tálba tépkedjük, vagy felkockázzuk.
Fokozatosan hozzákeverjük a meggyes főzetet.
Aki szeretné megeheti így...vagy...
4. Szilikonos sütőpapírral bélelt őzgerinc vagy kenyérformába öntjük. Megvárjuk, míg kihűl, majd a hűtőben pihentetjük 3 órán át.
Kiöntjük a formából és felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése