MEGGYES-FEHÉRCSOKIS BUKTA




HOZZÁVALÓK 5 DB-HOZ:

 a tésztához:

150 g Graham liszt
150 g búzafinomliszt
18 g friss élesztő
125 ml tej
1 db tojás
2 evőkanál olvaszott zsiradék
1 tasak vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
csipet só
1 teáskanál fahéj (elhagyható)

a töltelékhez:

50 szem friss meggy (kb. 300-350 g)
60 g fehércsokoládé

a kenéshez:

1 db tojás vagy 1 dl tej

a dekorhoz:

olvasztott fehércsokoládé (kb. 50 dkg)


ELKÉSZÍTÉS:

1. A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd az összes többi hozzávalóval tésztát gyúrunk.

Meleg helyen 40 percig kelesztjük.



2. A tésztát 5 részre osztjuk.

Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra.



3. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, lecsepegtetjük.



4. A tészták közepébe teszünk 10-10 szem meggyet és kb. 12 g-12 g  fehércsokit.

(Nekem cseppek formájában van, de ha a csoki táblás, vágjuk apró kockákra.)


5. A tészta jobb és bal szélét kicsit behajtjuk, majd feltekerjük.


6. A kész tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és a meleg tűzhely tetején kelesztjük még 15 percig.

Felületét lekenjük, majd 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 25-30 percig sütjük.



7. Ha kész, megszórhatjuk porcukorral, vagy dekorálhatjuk olvasztott fehércsokival.

Jó étvágyat!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések