MEGGYES-FEHÉRCSOKIS BUKTA
HOZZÁVALÓK 5 DB-HOZ:
a tésztához:
150 g Graham liszt
150 g búzafinomliszt
18 g friss élesztő
125 ml tej
1 db tojás
2 evőkanál olvaszott zsiradék
1 tasak vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
csipet só
1 teáskanál fahéj (elhagyható)
a töltelékhez:
50 szem friss meggy (kb. 300-350 g)
60 g fehércsokoládé
a kenéshez:
1 db tojás vagy 1 dl tej
a dekorhoz:
olvasztott fehércsokoládé (kb. 50 dkg)
ELKÉSZÍTÉS:
1. A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd az összes többi hozzávalóval tésztát gyúrunk.
Meleg helyen 40 percig kelesztjük.
2. A tésztát 5 részre osztjuk.
Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra.
3. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, lecsepegtetjük.
4. A tészták közepébe teszünk 10-10 szem meggyet és kb. 12 g-12 g fehércsokit.
(Nekem cseppek formájában van, de ha a csoki táblás, vágjuk apró kockákra.)
5. A tészta jobb és bal szélét kicsit behajtjuk, majd feltekerjük.
6. A kész tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és a meleg tűzhely tetején kelesztjük még 15 percig.
Felületét lekenjük, majd 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 25-30 percig sütjük.
7. Ha kész, megszórhatjuk porcukorral, vagy dekorálhatjuk olvasztott fehércsokival.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése