PINA COLADA NUDLI




HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGHOZ:

a tésztához:

2 db édesburgonya (kb. 500 g)
1 db tojás
1 tasak vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj
kb. 200 g liszt (amennyit felvesz)
csipet só 
(ízlés szerint cukor)

a forgatáshoz:

kókuszreszelék

a tetejére:

darabolt, konzerv ananász (1 adaghoz kb. 100 g)


ELKÉSZÍTÉS:

1. Az édesburgonyákat héjában enyhén sós vízben megfőzzük.
Kihűtjük, megpucoljuk, villával összetörjük.


2. Hozzáadjuk a tojást, a vaníliás cukrot, a csipet sót, fahéjat (cukrot). Összekeverjük, majd apránként annyi lisztet adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon.


Ne ijedjünk meg, ez a tészta valamivel ragacsosabb, mint a klasszikus krumplinudli. Ettől függetlenül ne tegyünk bele túl sok lisztet, inkább a formázásnál használjunk még egy kicsit.

3. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra, csíkokra vágjuk.

 A csíkokból hengereket formázunk, majd feldaraboljuk kb. 0,5 cm-es darabokra.





4. Enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük. 


5. A nudlikat meghempergetjük kókuszreszelékben.


6.  Az ananászt kevés saját lével ledaráljuk / turmixoljuk és a kókuszos nudlik tetején eloszlatva tálaljuk.


Jó étvágyat!





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések