SZILVÁS BETYÁR CSILLAGSÜTI
Ezt a sütit a "Stühmer: Szilvás Betyár" aszalt szilvás, csokikrémes, csokis desszertje ihlette.
HOZZÁVALÓK KB. 50 DB-HOZ:
a tésztához:
300 g búzafinomliszt
250 g Ricotta
250 g vaj vagy margarin
1 púpozott evőkanál kakaópor
csipet só
a töltelékhez:
120 g aszalt szilva
1 teáskanál fahéj
1 tasak vaníliás cukor
2-3 dl félszáraz vagy édes vörösbor
cukor ízlés szerint
a dekorhoz:
olvasztott csokoládé
ELKÉSZÍTÉS:
1. Az aszalt szilvát egy tálkába tesszük, és leöntjük a vaníliás cukorral és fahéjjal elkevert vörösborral.
2-3 órát állni hagyjuk.
2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd lefedjük és 1 órára a hűtőbe tesszük.
3. Az aszalt szilváról a fel nem szívott bort leöntjük, majd cukorral ledaráljuk.
4. A tésztát kétfelé vesszük és lisztezett felületen kinyújtjuk kv. 3-4 mm vékonyra.
5*5 cm-es négyzetekre vágjuk.
A négyzet 4 sarkát bevágjuk, úgy, hogy a közepén kb.0,5 cm átmérőjű kör maradjon a tölteléknek.
Ide ráhelyezünk kb. 1 kávéskanál szilvát, majd behajtogatjuk.
A részletes technikát ld. itt:
https://bakkercookker.blogspot.com/2018/11/joulutorttu-tradicionalis-finn.html
https://bakkercookker.blogspot.com/2018/11/joulutorttu-tradicionalis-finn.html
5. A csillagokat tepsibe sorakoztatjuk (Igény esetén tojással lekenhetjük.Én nem tettem, mert amúgy is jön rá olvasztott csoki.), majd 185 fokon- nem légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük.
Akkor jó, ha a tészta megkeményedik.
6. A kisült sütiket meglocsoljuk olvasztott csokival. (De akár porcukorral is megszórhatjuk.)
Jó étvágyat!
7.A második adagnál már meguntam a csillagokat, így a tésztát kör alakúra szaggattam.
Közepébe tettem a szilvát, majd félbehajtottam.
Akkor jó, ha a tészta megkeményedik.
6. A kisült sütiket meglocsoljuk olvasztott csokival. (De akár porcukorral is megszórhatjuk.)
Jó étvágyat!
7.A második adagnál már meguntam a csillagokat, így a tésztát kör alakúra szaggattam.
Közepébe tettem a szilvát, majd félbehajtottam.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése