NAGYON EPRES GOFRI
HOZZÁVALÓK 4 DB-HOZ:
a tésztához:
200 g búzafinomliszt
1 tasak sütőpor
150 g friss eper
1 tasak vaníliás cukor
2 evőkanál folyékony zsiradék
50 ml tej
2 db tojás
1 teáskanál fahéj
porcukor ízlés szerint
csipet só
a feltéthez:
200 ml édesített tejszín habnak felverve
200 g friss eper
(fahéj - elhagyható)
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót összekeverjük.
2. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, a vaníliás cukorral és a tejjel összeturmixoljuk.
Tálba ötnjük.
3. Hozzáütjük a tojást, beletesszük a cukrot és a zsiradékot, majd az egészet simára dolgozzuk.
4. Apránként belekeverjük a lisztet.
5. A szilikonos gofriformát jól kikenjük vajjal, majd feltöltjük a tésztával.
6. Előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 20-25 percig sütjük.
Megvárjuk, míg kihűl, majd kiemeljük a formából.
7. A feltéthez a tejszínt habbá verjük, majd hozzáadjuk a megmosott, kicsumázott és kockára vágott epret.
Fahéjjal dekorálhatjuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése