NAGYON EPRES GOFRI



HOZZÁVALÓK 4 DB-HOZ:

a tésztához:

200 g búzafinomliszt
1 tasak sütőpor
150 g friss eper
1 tasak vaníliás cukor
2 evőkanál folyékony zsiradék
50 ml tej
2 db tojás
1 teáskanál fahéj
porcukor ízlés szerint
csipet só

a feltéthez:

200 ml édesített tejszín habnak felverve
200 g friss eper 
(fahéj - elhagyható)


ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót összekeverjük.



2. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, a vaníliás cukorral és a tejjel összeturmixoljuk.

Tálba ötnjük.


3. Hozzáütjük a tojást, beletesszük a cukrot  és a zsiradékot, majd az egészet simára dolgozzuk.


4. Apránként belekeverjük a lisztet.



5. A szilikonos gofriformát jól kikenjük vajjal, majd feltöltjük a tésztával.


6. Előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 20-25 percig sütjük.


Megvárjuk, míg kihűl, majd kiemeljük a formából.


7. A feltéthez a tejszínt habbá verjük, majd hozzáadjuk a megmosott, kicsumázott és kockára vágott epret.


Fahéjjal dekorálhatjuk.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések