ÖRDÖG-NUDLI
HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:
a tésztához:
1 db nagy burgonya (max.500 g )
1 db tojás
4 g tintahal tintája (Nero di Seppia)
1 tasak vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj
csipet só
porcukor ízlés szerint
kb. 150-200 g búzafinomliszt
az öntethez:
150 g friss eper
cukor ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
1. A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, villával összetörjük. (vagy krumplinyomót használunk)
Hozzáadjuk a tojást, a fűszereket, a cukrot és a tintahal tintát, elkeverjük.
Annyi lisztet adunk hozzá, amennyitől a tészta összeáll.
2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra a tésztát.
Hosszában csíkokra vágjuk, majd hengerré formázzuk őket.
Feldaraboljuk kb. 0,5 cm-es darabokra.
3. A nudlikat enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük, lecsepegtetjük.
4. A epreket megmossuk, kicsumázzuk, majd a cukorral ledaráljuk / turmixoljuk.
Tálaláskor a kifőtt nudlit meglocsoljuk az eperszósszal.
Jó étvágyat!
Annyi lisztet adunk hozzá, amennyitől a tészta összeáll.
2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra a tésztát.
Hosszában csíkokra vágjuk, majd hengerré formázzuk őket.
Feldaraboljuk kb. 0,5 cm-es darabokra.
3. A nudlikat enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük, lecsepegtetjük.
4. A epreket megmossuk, kicsumázzuk, majd a cukorral ledaráljuk / turmixoljuk.
Tálaláskor a kifőtt nudlit meglocsoljuk az eperszósszal.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése