ÖRDÖG-NUDLI





HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:

a tésztához:

1 db nagy burgonya (max.500 g )
1 db tojás
 4 g tintahal tintája (Nero di Seppia)
1 tasak vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj
csipet só
porcukor ízlés szerint
kb. 150-200 g búzafinomliszt

az öntethez:

150 g friss eper
cukor ízlés szerint


ELKÉSZÍTÉS:

1. A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, villával összetörjük. (vagy krumplinyomót használunk)

Hozzáadjuk a tojást, a fűszereket, a cukrot és a tintahal tintát, elkeverjük.




Annyi lisztet adunk hozzá, amennyitől a tészta összeáll.

2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra a tésztát.
Hosszában csíkokra vágjuk, majd hengerré formázzuk őket.
Feldaraboljuk kb. 0,5 cm-es darabokra.



3. A nudlikat enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük, lecsepegtetjük.


4. A epreket megmossuk, kicsumázzuk, majd a cukorral ledaráljuk / turmixoljuk.


Tálaláskor a  kifőtt nudlit meglocsoljuk az eperszósszal.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések