MEGGYES-MÁKOS GOFRI

A recept elkészítéséhez szükség van 1 szilikonos gofriformára.




HOZZÁVALÓK 4 DB-HOZ:

a tésztához:

200 g búzaliszt
1/2 tasak sütőpor
2 db tojás
25 g darált mák
200 ml tej
2 evőkanál olvasztott zsiradék
1 db citrom felének a reszelt héja
1 tasak vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
csipet só

a meggymártáshoz:

500 g meggy
1 teáskanál fahéj
cukor ízlés szerint
200-400 ml víz attól függően, mennyire szeretnénk hígra


ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a sót és a sütőport elkeverjük.
 

2. A tojást, a darált mákot, a zsiradékot, a reszelt citromhéjat, a a vaníliás cukrot, a cukrot simára keverjük.


3. Hozzáadjuk a tejet, majd beledolgozzuk apránként a lisztet.





4. A gofriformát masszívabb sütőlemezre tesszük és alaposan kikenjük vajjal.

Feltöltjük a formát.


5. Előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 25 percig sütjük.

Megvárjuk míg kihűl, majd kiemeljük a gofrikat a formából.


6. Míg sül a tészta, elkészítjük a meggymártást.

A meggyet megmossuk, kimagozzuk, majd egy lábasba öntjük.
Ízlés szerint teszünk bele cukrot és fahéjat, majd felöntjük vízzel. (Attól függően mennyire szeretnénk "eláztatni" a tésztát.
Főzzük kb. 15 percig.



Tálaláskor a gofrit meglocsoljuk egy nagy adag meggymártással.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések