ZSERBÓÍZŰ GOFRI

A recept elkészítéséhez szükség van 1 szilikonos gofriformára.



HOZZÁVALÓK 4 DB-HOZ:

140 g Graham liszt
60 g darált dió
2 db tojás
200 ml tej
2 evőkanál olvasztott zsiradék
cukor ízlés szerint
1 tasak sütőpor
1 teáskanál fahéj
1/2 citrom reszelt héja
csipet őrölt szegfűszeg
csipet só

4 evőkanál sárgabaracklekvár

30 g olvasztott étcsokoládé 


ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a sütőport, a fahéjat, a diót, a szegfűszeget és a sót összekeverjük.


2. A tojásokat, a zsiradékot, a cukrot, tejet, a reszelt citromhéjat simára keverjük, majd apránként beleadagoljuk a lisztet. 



3. A szilikonos formát masszív sütőlemezre helyezzük, kivajazzuk, majd feltöltjük a tésztával.


Előmelegített sütőben - 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 20-25 percig (tűpróbáig) sütjük.

Megvárjuk, míg kihűl, majd kiemeljük a formából.


Lekvárral és olvasztott csokival kínáljuk.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések