NAPSUGARAS RAGULEVES




HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGHOZ:

250 g kockázott hús
1 db nagyobb sárgarépa
1 db közepes édesburgonya
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
kb. 120 g csemegekukorica
1 evőkanál olaj
1 teáskanál currypor

a habaráshoz:

1 evőkanál búzafinomliszt
100 ml főzőtejszín

pár csepp frissen facsart citromlé


ELKÉSZÍTÉS:

1. A felkockázott vöröshagymát és a húst kevés olajon fehéredésig pirítjuk.


Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, azt is megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát és édesburgonyát. 


Fűszerezzük, majd felöntjük kb. 2 l vízzel.


Puhára pároljuk.

2. A főzőtejszínt simára keverjük a liszttel és kevés levessel, majd beleöntjük a levesbe.
Beletesszük a konzerv csemegekukoricát is és még kb. 2-3 percig főzzük.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések