NAPSUGARAS RAGULEVES
HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGHOZ:
250 g kockázott hús
1 db nagyobb sárgarépa
1 db közepes édesburgonya
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
kb. 120 g csemegekukorica
1 evőkanál olaj
1 teáskanál currypor
só
a habaráshoz:
1 evőkanál búzafinomliszt
100 ml főzőtejszín
pár csepp frissen facsart citromlé
ELKÉSZÍTÉS:
1. A felkockázott vöröshagymát és a húst kevés olajon fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, azt is megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát és édesburgonyát.
Fűszerezzük, majd felöntjük kb. 2 l vízzel.
Puhára pároljuk.
2. A főzőtejszínt simára keverjük a liszttel és kevés levessel, majd beleöntjük a levesbe.
Beletesszük a konzerv csemegekukoricát is és még kb. 2-3 percig főzzük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése