ZSERBÓÍZŰ KALÁCSSZENDVICS




HOZZÁVALÓK 2 DB-HOZ:

4 szelet kalács
2 evőkanál sűrű sárgabaracklekvár
2 db "S" méretű tojás
40 g darált dió
2-3 evőkanál tej
1/2 citrom reszelt héja
csipet só, kevés cukor, fahéj, őrölt szegfűszeg

kevés olaj a sütéshez

a dekorhoz 50 g olvasztott étcsoki



ELKÉSZÍTÉS:

 1. A tojást, a darált diót, a reszelt citromhéjat, a fűszereket és a tejet összekeverjük.




2. Kettő kalácsszeletet megkenünk 1-1 kanál sárgabaracklekvárral.


3. Bebortítjuk a másik szelet kaláccsal, majd alaposan megmártjuk a tojásos masszában. 
Jól nyomkodjuk bele, de ne áztassuk el!


4. Forró olajban minden oldalát kisütjük.
Vigyázzunk, hamar barnul!

5. Lecsepegtetjük, majd a tetejét meglocsoljuk vízgőz felett olvasztott étcsokival.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések