S'MORE KOSÁRKA
HOZZÁVALÓK 15-16 DB-HOZ:
a tésztához:
200 g Graham-liszt
100 g vaj v. margarin
1 evőkanál méz
1 evőkanál méz
40 g porcukor
1 teáskanál fahéj
csipet só
(szükség esetén 1 db "S" méretű tojás)
a töltelékhez:
160 g natúr habcukor
80-100 g étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet a porcukrot, a fahéjat és a sót elmorzsoljuk a margarinnal, majd tésztává gyúrjuk. Ha nem áll össze, hozzáadjuk a tojást is.
30 percre hűtőbe tesszük.
2. A kosráformákat kiolajozzuk, majd feltöltjük a tésztával.
3. A csokit és a habcukrot elkockázzuk kisebb-nagyobb darabokra, ízlés szerint.
Megtöltjük a kosarakat.
4. Előmelegített sütőben 175 fokon - nem légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük, míg a habcukor megbarnul.
Megvárjuk, míg kihűl, majd a sütiket kiemeljük a formából. (Szükség esetén a széleit egy kés hegyével meglazíthatjuk.)
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése