KARAMELLÁS-DIÓS KEKSZTEKERCS
HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:
a tésztához:
60 g darált dió
140 g karamellás keksz
1 evőkanál méz
1 evőkanál a krémből
szükség esetén 1-2 evőkanál tej
a krémhez:
300 ml sűrített tej
100 ml tej
2 evőkanál búzaliszt
1 csakpott evőkanál tejszínes pudingpor
szükség esetén (ha nem cukrozott a sűrített tej) cukor
a nyújtáshoz és a szóráshoz 3-4 evőkanál kekszmorzsa
ELKÉSZÍTÉS:
1. A sűrített és a sima tejet egy lábosba öntjük. Hidegen elkeverjük benne a lisztet és a pudingport (cukrot), majd közepes hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Kihűtjük.
2. A kekszet és a diót ledaráljuk, majd hozzáadjuk a mézet és a krémből 1 evőkanállal.
Ha nem áll össze, kevés tejet is keverünk bele.
3. A tésztát sütőpapírral fedett, kekszmorzsával szórt felületen kinyújtjuk kb. 4 mm vékonyra.
4. Rákenjük a krém 2/3-át (használat előtt keverjük át robotgéppel), majd a sütőpapír segítségével feltekerjük.
5. Rákenjük a maradék krémet, megszórjuk kekszmorzsával és hűtőbe tesszük 4-5 órára, vagy akár egész éjszakára.
Felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése