KARAMELLÁS-DIÓS KEKSZTEKERCS





HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:

a tésztához:

60 g darált dió
140 g karamellás keksz


1 evőkanál méz
1 evőkanál a krémből
szükség esetén 1-2 evőkanál tej

a krémhez:

300 ml sűrített tej
100 ml tej
2 evőkanál búzaliszt
1 csakpott evőkanál tejszínes pudingpor
szükség esetén (ha nem cukrozott a sűrített tej) cukor

a nyújtáshoz és a szóráshoz 3-4 evőkanál kekszmorzsa


ELKÉSZÍTÉS:

1. A sűrített és a sima tejet egy lábosba öntjük. Hidegen elkeverjük benne a lisztet és a pudingport (cukrot), majd közepes hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett besűrítjük.

Kihűtjük.


2. A kekszet és a diót ledaráljuk, majd hozzáadjuk a mézet és a krémből 1 evőkanállal.
Ha nem áll össze, kevés tejet is keverünk bele.



3. A tésztát sütőpapírral fedett, kekszmorzsával szórt felületen kinyújtjuk kb. 4 mm vékonyra.


4. Rákenjük a krém 2/3-át (használat előtt keverjük át robotgéppel), majd a sütőpapír segítségével feltekerjük.


5. Rákenjük a maradék krémet, megszórjuk kekszmorzsával és hűtőbe tesszük 4-5 órára, vagy akár egész éjszakára.

Felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések