TÚRÓS-KAKAÓS ŐZGERINC





HOZZÁVALÓK 1 FORMÁHOZ:

a kakaós tésztához:

150 g búzaliszt
1 evőkanál kakaópor
3 g sütőpor
csipet só
70 g vaj
1 db tojás
125 ml tej
cukor ízlés szerint

a túrós töltelékhez:

450 g tehéntúró
1 db citrom reszelt héja
1 db tojás
1 tasak vaníliás cukor
porcukor ízlés szerint



ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a kakaóport a sütőport és a csipet sót összekeverjük.


2.  A tojást, a cukrot és a vajat simára keverjük, majd hozzáöntjük a tejet.

Apránként beledolgozzuk a lisztet is.




3. A túróba belereszeljük a citromhéjat.
Bekeverjük a vaníliás cukrot, a  cukrot és a tojást.



4. A sütőpapírral bélelt őzgerincformába beletöltjük a kakaós tésztát úgy, hogy a közepén mélyedés legyen.

Feltöltjük a túróval.


5. Előmelegített sütőben 180 fokon - nem légkeveréssel - kb. 35 percig sütjük.

Megvárjuk míg kihűl, majd felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések