S'MORE PIZZÁK

Én 4 félét készítettem: étcsokisat, tejcsokisat, fehércsokisat és csokimixeset.

De, ízlés szerint, bármilyen csokival kivitelezhető.




HOZZÁVALÓK 4 B-HOZ:

a tésztához:

200 g Graham-liszt
1 db tojás
100 ml tej
15 g friss élesztő
1 teáskanál fahéj
1 evőkanál méz
2 evőkanál olvasztott zsiradék
porcukor ízlés szerint
csipet só

a feltéthez:

120 g nem töltött csokoládé
80 g habcukor



ELKÉSZÍTÉS:

1. Az élesztőt felfuttatjuk langyos, cukros tejben, majd a többi hozzávalóval puha tésztát gyúrunk belőle. 

Meleg helyen kb. 45 percet kelesztjük.



2. A tésztát 4 részre osztjuk, enyhén lisztezett felületen, egyenként, kb. 4 mm vékonyra nyújtjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.




3. A habcukrot (ha nagy méretű) és a csokit felkockázzuk (vagy nagy lyukon lereszeljük.)




Elosztjuk a pizzák felületén és előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 15-20 percig sütjük, míg a habcukor megbarnul.

Jó étvágyat!

Fehércsokis

Étcsokis

Tejcsokis

Csokimixes





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések