FEKETE-FEHÉR BABLEVES
HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:
250 g fekete bab
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1/4 gumó zeller
1 db nagyobb burgonya
1 szál gyökérzöldség
1-2 szál fehér grillkolbász
1 evőkanál olaj
só, bors, babérlevél
a levesbetéthez:
3 evőkanál búzafinomliszt
só
víz
ízlés szerint tejföl
ELKÉSZÍTÉS:
1. A fekete babot fűszeres vízben, külön, megfőzzük.
Leszűrjük. Ha valaki fekete nokedlit szeretne, az fogja fel a főzővizet, egyéb esetben nincs rá szükség.
2. A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a kockára vágott zöldségeket és a kolbászt. Együtt pároljuk még kb. 3-4 percig.
Fűszerezzük, felöntjük kb. 2 l vízzel és a hozzávalókat puhára pároljuk.
Ekkor hozzáöntjük a babot és beleszaggatjuk a galuskát.
Készre főzzük.
Galuska késztése:
A lisztet, sót és annyi vizet, hogy sűrű tésztát kapjunk, összekeverjük. Kanállal, nem túl nagy méretben, beleszaggatjuk a levesbe.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB FEKETE-FEHÉR ÉTEL:
PIZZA
TÚRÓS-KAKAÓS ŐZGERINC
PARTIFALATKÁK
Megjegyzések
Megjegyzés küldése