KARFIOLFASÍRT KOLBÁSSZAL

A fasírtot őzgerincformában sütöttem, de kenyérformában is el lehet készíteni.



HOZZÁVALÓK 1 FORMÁHOZ:

500 g karfiol
2 db tojás
kb. 5-6 evőkanál zsemlemorzsa
só, őrölt bors, egyéb fűszerek ízlés szerint

2 db fehér grillkolbász



ELKÉSZÍTÉS:

1. A karfiolt sós, lobó vízben kb. 6 percig főzzük. (Félig puhára pároljuk.)

Lecsepegtetjük, ledaráljuk.


2. Hozzáadjuk a tojásokat, a fűszereket és annyi zsemlemorzsát, hogy kicsit összeálljon.



3. A kolbászokat bevagdossuk és megpároljuk, vagy serpenyőben megsütjük.


4. Sütőpapírral bélelt őzgerincformába beletesszük a karfiol felét.
Közepébe elhelyezzük a kolbászokat, majd a maradék karfiollal bevonjuk.




6. Előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 30 percig sütjük.

Kivesszük várunk kb. 15 percet, levesszük róla a sütőpapírt, majd felszeletelve, tetszőleges körettel tálaljuk.


Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések