KARFIOLFASÍRT KOLBÁSSZAL
A fasírtot őzgerincformában sütöttem, de kenyérformában is el lehet készíteni.
ELKÉSZÍTÉS:
1. A karfiolt sós, lobó vízben kb. 6 percig főzzük. (Félig puhára pároljuk.)
Lecsepegtetjük, ledaráljuk.
2. Hozzáadjuk a tojásokat, a fűszereket és annyi zsemlemorzsát, hogy kicsit összeálljon.
3. A kolbászokat bevagdossuk és megpároljuk, vagy serpenyőben megsütjük.
4. Sütőpapírral bélelt őzgerincformába beletesszük a karfiol felét.
Közepébe elhelyezzük a kolbászokat, majd a maradék karfiollal bevonjuk.
6. Előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 30 percig sütjük.
Kivesszük várunk kb. 15 percet, levesszük róla a sütőpapírt, majd felszeletelve, tetszőleges körettel tálaljuk.
Jó étvágyat!
HOZZÁVALÓK 1 FORMÁHOZ:
500 g karfiol
2 db tojás
kb. 5-6 evőkanál zsemlemorzsa
só, őrölt bors, egyéb fűszerek ízlés szerint
2 db fehér grillkolbász
ELKÉSZÍTÉS:
1. A karfiolt sós, lobó vízben kb. 6 percig főzzük. (Félig puhára pároljuk.)
Lecsepegtetjük, ledaráljuk.
2. Hozzáadjuk a tojásokat, a fűszereket és annyi zsemlemorzsát, hogy kicsit összeálljon.
3. A kolbászokat bevagdossuk és megpároljuk, vagy serpenyőben megsütjük.
4. Sütőpapírral bélelt őzgerincformába beletesszük a karfiol felét.
Közepébe elhelyezzük a kolbászokat, majd a maradék karfiollal bevonjuk.
6. Előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 30 percig sütjük.
Kivesszük várunk kb. 15 percet, levesszük róla a sütőpapírt, majd felszeletelve, tetszőleges körettel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése