ZSERBÓS FÁNK
HOZZÁVALÓK 16 DB-HOZ:
( A mennyiség a választott formától függően több v. kevesebb lesz!)
a tésztához:
240 g búzafinomliszt
60 g darált dió
1/2 tasak sütőpor
csipet só
1 db tojás
200 g tejföl
porcukor ízlés szerint (A lekvában is van, ezt vegyük figylembe!)
1 db citrom reszelt héja és a felének a leve
a töltelékhez:
kb. 150 g sárgabaracklekvár
50 g étcsokoládé
1-2 evőkanál fahéjas porcukor
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a sót, a sütőport és a darált diót összekeverjük.
2. A tojást, a tejfölt, a porcukrot a citrom reszelt héját és a levét robotgéppel simára dolgozzuk.
3. Apránként hozzáadagoljuk a diós lisztet és keverjük, míg a tészta formázható lesz.
Eleinte még kézi robotgéppel is dolgozhatunk, de utána át kell térni a fakanálra vagy a kezünkkel folytassuk.
Akinek nagy teljesítményű gépe van, az végig használhatja azt.
A kész tésztát lisztezett deszkára öntjük.
4. Kb. 1,5 cm vastagra kinyújtjuk.
5. A választott formával (min. 5 cm átmérőjű/hosszú legyen) kiszaggatjuk a tésztát.
Közepükbe ujjbegyünkkel mélyedést készítünk, hogy később a lekvárnak legyen hely.
6. Forró olajban kisütjük, lecsepegtetjük.
7. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokit és 1-2 evőkanál melegvízzel krémes, de önthető csokiszószt készítünk.
Kétféle verziót készítettem.
Az egyiknek a teljes felületét bemártottam csokiba, majd a közepét feltöltöttem lekvárral. Ebbe nem került fahéjas porcukor.
A másikat pedig először meghintettem fahéjas porcukorral, majd áthúztam a csokiöntettel végül pedig megtöltöttem lekvárral.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése