ZSERBÓS FÁNK




HOZZÁVALÓK 16 DB-HOZ:

( A mennyiség a választott formától függően több v. kevesebb lesz!)

a tésztához:

240 g búzafinomliszt
60 g darált dió
1/2 tasak sütőpor
csipet só
1 db tojás
200 g tejföl
porcukor ízlés szerint (A lekvában is van, ezt vegyük figylembe!)
1 db citrom reszelt héja és a felének a leve

a töltelékhez:

kb. 150 g sárgabaracklekvár
50 g étcsokoládé
1-2 evőkanál fahéjas porcukor


ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a sót, a sütőport és a darált diót összekeverjük.


2. A tojást, a tejfölt, a porcukrot a citrom reszelt héját és a levét robotgéppel simára dolgozzuk.


3. Apránként hozzáadagoljuk a diós lisztet és keverjük, míg a tészta formázható lesz.

Eleinte még kézi robotgéppel is dolgozhatunk, de utána át kell térni a fakanálra vagy a kezünkkel folytassuk.
Akinek nagy teljesítményű gépe van, az végig használhatja azt.

A kész tésztát lisztezett deszkára öntjük.


4. Kb. 1,5 cm vastagra kinyújtjuk.


5. A választott formával  (min. 5 cm átmérőjű/hosszú legyen) kiszaggatjuk a tésztát.
Közepükbe ujjbegyünkkel mélyedést készítünk, hogy később a lekvárnak legyen hely.



6. Forró olajban kisütjük, lecsepegtetjük.


7. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokit és 1-2 evőkanál melegvízzel krémes, de önthető csokiszószt készítünk.

Kétféle verziót készítettem.

Az egyiknek a teljes felületét bemártottam csokiba, majd a közepét feltöltöttem lekvárral. Ebbe nem került fahéjas porcukor.

A másikat pedig először meghintettem fahéjas porcukorral, majd áthúztam a csokiöntettel végül pedig megtöltöttem lekvárral.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések