RIZIBIZI ÉS STEFÁNIA KICSIT MÁSKÉPPEN
A recept elkészítéséhez szükség van 1 szilikonos buktaformára.
HOZZÁVALÓK 6-6 DB-HOZ:
a rizibizihez:
110 g száraz fehér rizs
60 g reszelt sajt
1 db tojás
2 evőkanál petrezselyem
300 g borsó
só
a Stefániához:
320 g darált pulykahús
1 db tojás
4-5 evőkanál darált zabpehely vagy zsemlemorzsa
ízlés szerint fűszerek
5 db főtt tojás
a mártáshoz:
3 evőkanál majonéz
1,5 evőkanál tejföl
2 db csemegehagyma
só
A HASZNÁLT FORMA:
ELKÉSZÍTÉS:
1. A rizst és a borsót enyhén sós vízben, külön edényben megfőzzük.
A riszhez hozzákeverjük a sajtot és megvárjuk, míg langyosra hűl. Ekkor hozzákeverjük a petrezselmyet és 1 db tojást.
2. A hús hozzávalóit összegyúrjuk és pihentetjük kb. 30 percet.
3. Ezalatt a buktaformát masszívabb sütőlemezre helyezzük, egységeit kikenjük vajjal és feltöltjük a rizzsel.
4. A megfőtt borsót ledaráljuk és fetöltjük vele a rizzsel bélelt formát.
5. A tetejét a maradék rizzsel befedjük, majd 180 fokon - légkeveréssel - 15 percig sütjük.
6. Ha mesült a rizsbukta, jöhet a húsbukta.
A formát elöblítjük, majd kivajazzuk, feltöltjük hússal, megtöltjük az apróra vágott főtt tojásokkal és a tetejét befedjük a maradék hússal.
180 fokon - légkeverésse- 20-25 percig sütjük.
7. Tálaláskor a kétféle buktát keresztben kettévágjuk, vagy felkarikázzuk és egy tányérra rendezzük.
A majonézt és a tejfölt jól összekeverjük, majd szintén a tányérra teszzük és felkarikázott csemegehagymával díszítjük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése