RIZIBIZI ÉS STEFÁNIA KICSIT MÁSKÉPPEN

A recept elkészítéséhez szükség van 1 szilikonos buktaformára.



HOZZÁVALÓK 6-6 DB-HOZ:

a rizibizihez:

110 g száraz fehér rizs
60 g reszelt sajt
1 db tojás
2 evőkanál petrezselyem
300 g borsó

a Stefániához:

320 g darált pulykahús
1 db tojás
4-5 evőkanál darált zabpehely vagy zsemlemorzsa
ízlés szerint fűszerek
5 db főtt tojás

a mártáshoz:

3 evőkanál majonéz
1,5 evőkanál tejföl
2 db csemegehagyma

A HASZNÁLT FORMA:


ELKÉSZÍTÉS:

1. A rizst és a borsót enyhén sós vízben, külön edényben megfőzzük.

A riszhez hozzákeverjük a sajtot és megvárjuk, míg langyosra hűl. Ekkor hozzákeverjük a petrezselmyet és 1 db tojást.


2. A hús hozzávalóit összegyúrjuk és pihentetjük kb. 30 percet.

3. Ezalatt a buktaformát masszívabb sütőlemezre helyezzük, egységeit kikenjük vajjal és feltöltjük a rizzsel.


4. A megfőtt borsót ledaráljuk és fetöltjük vele a rizzsel bélelt formát.


5. A tetejét a maradék rizzsel befedjük, majd 180 fokon  - légkeveréssel - 15 percig sütjük.


6. Ha mesült a rizsbukta, jöhet  a húsbukta.

A formát elöblítjük, majd kivajazzuk, feltöltjük hússal, megtöltjük az apróra vágott főtt tojásokkal és a tetejét befedjük a maradék hússal.


180 fokon - légkeverésse- 20-25 percig sütjük.


7.  Tálaláskor a kétféle buktát keresztben kettévágjuk, vagy felkarikázzuk és egy tányérra rendezzük.

A majonézt és a tejfölt jól összekeverjük, majd szintén a tányérra teszzük és felkarikázott csemegehagymával díszítjük.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések