SAJTOS-SONKÁS OLÍVABOGYÓTEKERCS



HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:

350 g zöld olívabogyó (töltött v. töltetlen / kétféle kombinációja)
2 db tojás
50-60 g darált zabpehely vagy zsemlemorzsa

a töltelékhez:

100 g főtt,füstölt sonka
60 g reszelt sajt

a körethez:

2 db nagyobb paradicsom 
120 g száraz rizs
1 evőkanál bazsalikom (friss vagy fagyasztott)



ELKÉSZÍTÉS:

1. A paradicsomokat megmossuk, szárazra töröljük, majd 180 fokos sütőben - légkeveréssel - 15 percig sütjük.
Félretesszük, míg szükség lesz rá.


2. Elkészítjük a tekercset.

Az olívabogyókat leöblítjük, lecsepegtetjük, majd durvára daráljuk.
Keverőtálba öntjük.


3. Hozzáadjuk a tojásokat és annyi darált zabpelyhet / zsemlemorzsát, amennyitől a tészta formázhatóvá válik.

Szilikonos sütőpapírral fedett, zsemlemorzsával szórt deszkára tesszük.


4. Kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra.


5. Kockázva, tépkedve vagy egészben ráhelyezzük a sonkaszeleteket, majd ráreszeljük nagy lyukon a sajtot.



6. A tészta jobb és bal oldalát kicsit behajtjuk, majd a szilikonos papír segítségével alulról föltekerjük.

Szilikonos sütőpapírral bélelet tepsibe helyezzük, majd előmelegített sütőben 180 fokon - légkeveréssel - 20-25 percig sütjük.


Mielőtt felvágnánk várunk 10 percet.

7. Míg a tekercs sül, megfőzzük a rizst, majd ha elkészül hozzákeverjük a feldarabolt paradicsomot és a bazsalikomot.


Jó étvágyat!


MÉG TÖBB OLÍVABOGYÓS TEKERCS:

OLÍVABOGYÓVAL TÖLTÖTT HÚSTEKERCS

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések