SAJTOS-SONKÁS OLÍVABOGYÓTEKERCS
HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:
350 g zöld olívabogyó (töltött v. töltetlen / kétféle kombinációja)
2 db tojás
50-60 g darált zabpehely vagy zsemlemorzsa
a töltelékhez:
100 g főtt,füstölt sonka
60 g reszelt sajt
a körethez:
2 db nagyobb paradicsom
120 g száraz rizs
1 evőkanál bazsalikom (friss vagy fagyasztott)
ELKÉSZÍTÉS:
1. A paradicsomokat megmossuk, szárazra töröljük, majd 180 fokos sütőben - légkeveréssel - 15 percig sütjük.
Félretesszük, míg szükség lesz rá.
2. Elkészítjük a tekercset.
Az olívabogyókat leöblítjük, lecsepegtetjük, majd durvára daráljuk.
Keverőtálba öntjük.
3. Hozzáadjuk a tojásokat és annyi darált zabpelyhet / zsemlemorzsát, amennyitől a tészta formázhatóvá válik.
Szilikonos sütőpapírral fedett, zsemlemorzsával szórt deszkára tesszük.
4. Kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra.
5. Kockázva, tépkedve vagy egészben ráhelyezzük a sonkaszeleteket, majd ráreszeljük nagy lyukon a sajtot.
6. A tészta jobb és bal oldalát kicsit behajtjuk, majd a szilikonos papír segítségével alulról föltekerjük.
Szilikonos sütőpapírral bélelet tepsibe helyezzük, majd előmelegített sütőben 180 fokon - légkeveréssel - 20-25 percig sütjük.
Mielőtt felvágnánk várunk 10 percet.
7. Míg a tekercs sül, megfőzzük a rizst, majd ha elkészül hozzákeverjük a feldarabolt paradicsomot és a bazsalikomot.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése