PINA COLADA KARIKA
HOZZÁVALÓK 9 DB-HOZ:
a tésztához:
190 g búzafinomliszt
60 g kókuszreszelék
12,5 g friss élesztő
100 ml tej
30 g vaj
1 db tojás
porcukor ízlés szerint
csipet só
a töltelékhez:
1 doboz konzerv ananászkarika
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a kókuszreszeléket, cukrot, sót összekeverjük.
Hozzáadjuk a tojást, az olvasztott vajat és a langyos, cukros tejben felfuttatott élsztőt.
Az egészet jó alaposan összedolgozzuk, majd meleg helyen duplájára kelesztjük.
2. A tésztát kétfelé vesszük, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.
Kinyújtjuk kb. 0,5 cm vékonyra.
Hosszú - nem túl vastag - csíkokra vágjuk. Kényelmesen át kell férnie az ananászkarikán!
3. A lecsepegtetett - papírtörlővel is leitathatjuk - ananászkarikákat körbeburkoljuk a tésztacsíkokkal.
4. A kész gyümölcsöket sütőpapírral bélelet tepsibe tesszük és megkenjük tojással.
5. Előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - sütjük, míg a felületük megbarnul.
Kb. 25 percig.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB PINA COLADA:
PITE
Megjegyzések
Megjegyzés küldése