EPERHABOS KÓKUSZKOSÁRKA


HOZZÁVALÓK 12 DB KOSÁRKÁHOZ ÉS 7 DB KEKSZHEZ:

a tésztához:

140 g búzafinomliszt
60 g kókuszreszelék
2 db tojássárga
100 g vaj 
1 tasak vaníliás cukor
csipet só
1 teáskanál sütőpor
ízlés szerint porcukor
(szükség esetén tejföl)

a töltelékhez:

150 g friss eper + 50 g a kekszbe
2 db tojásfehérje
ízlés szerint porcukor


ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a porcukrot, a kókuszreszeléket, a sütőport és a sót összekeverjük.
Elmorzsoljuk  vajjal, majd hozzáöntjük a tojássárgát.
Az egészet jól összedolgozzuk. Ha nem áll össze a tészta, tejfölt teszünk hozzá.
Az egészet összedolgozzuk.
30 percre hűtőbe tesszük.


2. A formákat kikenjük és feltöltjük tésztával.


3. A tojásfehérjéket felverjük egy csipet sóval. Óvatosan beleforgatjuk az apró kockákra vágott epret és a porcukrot.


Minden kosárba 1-1 evőkanállal beleteszünk.


4. 165 fokon 15-20 percig - légkeveréssel - sütjük.

Megvárjuk, míg kihűl, majd óvatosan egy éles kést becsúsztatunk az egyik oldalon és  kiemeljük a sütit.


 Ha marad tészta, kinyújtjuk 3-4 mm vékonyra. Bármilyen formával kiszurkáljuk, 170 fokon - légkeveréssel - 8-10 percig sütjük.


A maradék epret pürésítjük és megtöltjük a megsült linzereket.


Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések