EPERHABOS KÓKUSZKOSÁRKA
HOZZÁVALÓK 12 DB KOSÁRKÁHOZ ÉS 7 DB KEKSZHEZ:
a tésztához:
140 g búzafinomliszt
60 g kókuszreszelék
2 db tojássárga
100 g vaj
1 tasak vaníliás cukor
csipet só
1 teáskanál sütőpor
ízlés szerint porcukor
(szükség esetén tejföl)
a töltelékhez:
150 g friss eper + 50 g a kekszbe
2 db tojásfehérje
ízlés szerint porcukor
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a porcukrot, a kókuszreszeléket, a sütőport és a sót összekeverjük.
Elmorzsoljuk vajjal, majd hozzáöntjük a tojássárgát.
Az egészet jól összedolgozzuk. Ha nem áll össze a tészta, tejfölt teszünk hozzá.
Az egészet összedolgozzuk.
30 percre hűtőbe tesszük.
2. A formákat kikenjük és feltöltjük tésztával.
3. A tojásfehérjéket felverjük egy csipet sóval. Óvatosan beleforgatjuk az apró kockákra vágott epret és a porcukrot.
Minden kosárba 1-1 evőkanállal beleteszünk.
4. 165 fokon 15-20 percig - légkeveréssel - sütjük.
Megvárjuk, míg kihűl, majd óvatosan egy éles kést becsúsztatunk az egyik oldalon és kiemeljük a sütit.
Ha marad tészta, kinyújtjuk 3-4 mm vékonyra. Bármilyen formával kiszurkáljuk, 170 fokon - légkeveréssel - 8-10 percig sütjük.
A maradék epret pürésítjük és megtöltjük a megsült linzereket.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése