MEDVEHAGYMÁS-SAJTOS PITE
HOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZ (25*25 CM-ES FORMÁHOZ):
a tésztához:
300 g búzaliszt
1,5 dkg élesztő
30 g zsiradék
1 evőkanál medvehagyma
150 ml tej
1 teáskanál cukor
só
a töltelékhez:
450 g sajt vegyesen (bármilyen, de legyen közötte Mackó vagy Medve sajt, illetve legalább 100 g félkemény/kemény sajt)
2 db tojás
200 g tejföl
(aki úgy gondolja nem elég sós, az még tehet bele)
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet a sót és a medvehagymát összekeverjük.
Elmorzsoljuk a zsiradékkal, majd hozzáöntjük a cukros, langyos tejben megfuttatott élesztőt.
Az egészet jó alaposan összegyúrjuk.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Kétfelé vesszük, majd az egyiket kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk és kibéleljük vele a vajjal kikent sütőformát.
2. A töltelékhez a 4-5 féle sajtot, a két tojást és a tejfölt összekeverjük.
A nem krémes sajtokat nagy lyukon lereszeljük.
3. Beleöntjük a kibélelt formába.
4. Kinyújtjuk a tészta másik felét is, szintén 1 cm vastagra.
Ha van kedvünk, bármilyen formával kiszaggathatjuk, ha nincs, akkor egyben hagyjuk.
5. Befedjük a tölteléket.
Ha a tésztát nem szaggattuk ki, a tetejét szurkáljuk meg villával.
6. Előmelegített sütőben 180 fokon - légkeveréssel - 20-25 percig sütjük, míg a tészta megbarnul.
Tálalás előtt megvárjuk míg kihűl és a tészta megpuhul, a töltelék pedig megszilárdul.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése