MEDVEHAGYMÁS-SAJTOS PITE



HOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZ (25*25 CM-ES FORMÁHOZ):

a tésztához:

300 g búzaliszt
1,5 dkg élesztő
30 g zsiradék
1 evőkanál medvehagyma
150 ml tej
1 teáskanál cukor

a töltelékhez:

450 g sajt vegyesen (bármilyen, de legyen közötte Mackó vagy Medve sajt, illetve legalább 100 g félkemény/kemény sajt)
2 db tojás
200 g tejföl

(aki úgy gondolja nem elég sós, az még tehet bele)


ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet a sót és a medvehagymát összekeverjük.
Elmorzsoljuk a zsiradékkal, majd hozzáöntjük a cukros, langyos tejben megfuttatott élesztőt.
Az egészet jó alaposan összegyúrjuk.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Kétfelé vesszük, majd az egyiket kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk és kibéleljük vele a vajjal kikent sütőformát.


2. A töltelékhez a 4-5 féle sajtot, a két tojást és a tejfölt összekeverjük.

A nem krémes sajtokat nagy lyukon lereszeljük.


3. Beleöntjük a kibélelt formába.


4. Kinyújtjuk a tészta másik felét is, szintén 1 cm vastagra.

Ha van kedvünk, bármilyen formával kiszaggathatjuk, ha nincs, akkor egyben hagyjuk.


5. Befedjük a tölteléket.

Ha a tésztát nem szaggattuk ki, a tetejét szurkáljuk meg villával.


6. Előmelegített sütőben 180 fokon - légkeveréssel - 20-25 percig sütjük, míg a tészta megbarnul.


Tálalás előtt megvárjuk míg kihűl és a tészta megpuhul, a töltelék pedig megszilárdul.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések