PINA COLADA PITE
Avagy, kókuszos-ananászos pite, mely 25*25 cm-es sütőformában készült.
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a kókuszreszeléket, a sütőport, a kétféle cukrot, sót összekeverjük.
Elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáöntjük két tojás sárgáját.
Az egészet jól összedolgozzuk. Ha a tészta nem áll össze kevés tejfölt adunk még hozzá.
Letakarva 30 percig hűtőbe tesszük.
2. A tésztát kétfelé vesszük és kinyújtjuk kb. 4- 5 mm vékonyra.
3. Egy sütőedényt kivajazunk és kibéleljükvele a formát.
A tészta felületét megszórjuk 2 evőkanál kókuszreszelékkel.
4. Elkészítjük a tölteléket.
Az ananászt lecsepegtetjük.
A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
Óvatosan beleforgatjuk a cukrot és a gyümölcsöt.
Elterítjük a kókusszal megszórt tésztán.
5. A tészta másik felét az eslő formájára kinyújtjuk.
Befedjük vele a tölteléket.
Én pálmafás kiszúróval kiszaggattam, de nem lett túl lenyűgöző a végeredmény, így ezt nem ajánlanám.
6. Előmelegített sütőben 170 fokon - légkeveréssel - sütjük, míg a teteje halvány barna lesz.
Kb. 15-20 perc.
Megvárjuk míg kihűl.
Porcukorral meghintve tálaljuk!
Jó étvágyat!
HOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZ:
a tésztához:
120 g búzafinomliszt
60 g kókszreszelék
1 evőkanál porcukor
1 tasak vaníliáscukor
1 teáskanál sütőpor
csipet só
110 g vaj
2 db tojássárga
(szükség esetén 1 evőkanál tejföl)
a töltelékhez:
2 db tojásfehérje
1 doboz konzerv, kockázott ananász
40 g kókuszreszelék
ízlés szerint porcukor
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a kókuszreszeléket, a sütőport, a kétféle cukrot, sót összekeverjük.
Elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáöntjük két tojás sárgáját.
Az egészet jól összedolgozzuk. Ha a tészta nem áll össze kevés tejfölt adunk még hozzá.
Letakarva 30 percig hűtőbe tesszük.
2. A tésztát kétfelé vesszük és kinyújtjuk kb. 4- 5 mm vékonyra.
3. Egy sütőedényt kivajazunk és kibéleljükvele a formát.
A tészta felületét megszórjuk 2 evőkanál kókuszreszelékkel.
4. Elkészítjük a tölteléket.
Az ananászt lecsepegtetjük.
A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
Óvatosan beleforgatjuk a cukrot és a gyümölcsöt.
Elterítjük a kókusszal megszórt tésztán.
5. A tészta másik felét az eslő formájára kinyújtjuk.
Befedjük vele a tölteléket.
Én pálmafás kiszúróval kiszaggattam, de nem lett túl lenyűgöző a végeredmény, így ezt nem ajánlanám.
6. Előmelegített sütőben 170 fokon - légkeveréssel - sütjük, míg a teteje halvány barna lesz.
Kb. 15-20 perc.
Megvárjuk míg kihűl.
Porcukorral meghintve tálaljuk!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése