TARTALMAS PESTO LEVES
A pikáns levesk kedvelőinek. 😊
HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:
a levesalaphoz:
60 g bacon
1 db vöröshagyma
1 evőkanál olaj
2 evőkanál zöld pesto
só
a levesbetéthez:
100g száraz spagetti
1 csomag olívabogyó (leöblítve)
200 g koktélparadicsom
1 csomag mini mozzarellagolyó
ELKÉSZÍTÉS:
1. Kevés olajon megpirítjuk a bacont és a kockára vágott hagymát.
2. Hozzátesszük a 2 evőkanál pestot, elkeverjük és felöntjük 1,2 liter vízzel.
Megvárjuk, míg felforr.
3. Míg a levesalap készül, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon - légkeveréssel - megsütjük a megmosott és szárazra törölt koktélparadicsomokat.
Kb. 15 perc. Akkor jó, ha a héja ráncosodik és barnul.
4. Amikor forr, beletesszük a 4 részre széttört spagettit.
Puhára főzzük.
5. Az olívabogyót leöblítjük és a mozzarellát lecsepegtetjük.
Tálaláskor kimerünk egy adag levest, majd pár szemet beleteszünk az összes többi hozzávalóból.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB LEVES RECEPT:
TŰZOLTÓ LEVES
FODROS FRANKFURTI LEVES
MEXIKÓI BABLEVES
FRANKFURTI LEVES "KÍNAI" STÍLUSBAN
Megjegyzések
Megjegyzés küldése