TARTALMAS PESTO LEVES


A pikáns levesk kedvelőinek. 😊


HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:

a levesalaphoz:

60 g bacon
1 db vöröshagyma
1 evőkanál olaj
2 evőkanál zöld pesto

a levesbetéthez:

100g száraz spagetti
1 csomag olívabogyó (leöblítve)
200 g koktélparadicsom
1 csomag mini mozzarellagolyó


ELKÉSZÍTÉS:

1. Kevés olajon megpirítjuk a bacont és a kockára vágott hagymát.


2. Hozzátesszük a 2 evőkanál pestot, elkeverjük és felöntjük 1,2 liter vízzel.

Megvárjuk, míg felforr.


3. Míg a levesalap készül, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon - légkeveréssel - megsütjük a megmosott és szárazra törölt koktélparadicsomokat.
Kb. 15 perc. Akkor jó, ha a héja ráncosodik és barnul.


4. Amikor forr, beletesszük a 4 részre széttört spagettit.
Puhára főzzük.


5. Az olívabogyót leöblítjük és a mozzarellát lecsepegtetjük.

Tálaláskor kimerünk egy adag levest, majd pár szemet beleteszünk az összes többi hozzávalóból.

Jó étvágyat!


MÉG TÖBB LEVES RECEPT:

TŰZOLTÓ LEVES



FODROS FRANKFURTI LEVES


MEXIKÓI BABLEVES


FRANKFURTI LEVES "KÍNAI" STÍLUSBAN



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések