EPRES-MADÁRTEJES GOFRI





HOZZÁVALÓK 4 NAGYHOZ ÉS 2 KICSIHEZ:

a tésztához:

200 g búzafinomliszt
1 tasak sütőpor
csipet só
200 ml MIZO madártej
2 db tojás
20 g puha vaj
ízlés szerint porcukor
150 g friss eper

a feltéthez /dekorhoz:

 150 g friss eper
porcukor
tejszínhab

HASZNÁLT FORMA:


ELKÉSZÍTÉS:

1. Az eperet jól megmossuk, kicsumázzuk és kicsi kockákra vágjuk.


2. A lisztet, a sót, a sütőport összekeverjük.


3. A tojást, a madártejet, a vajat és a cukrot simára keverjük.


4. Apránként hozzákeverjük a lisztet, végül a darabolt epert is - óvatosan - beleforgatjuk.

5. A szilikonos gofriformát masszív sütőlemezre helyezzük, kivajazzuk és megtöltjük a tésztával.


6. Előmelegített sütőben 180 fokon - légkeveréssel - 15-20 percig sütjük, míg a teteje megbarnul.


Megvárjuk, míg kihűl, majd óvatosan kiemeljük a sütiket a formából.

Ledarált eperreL, tejszínhabbal vagy csak porcukorral megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések