EPRES-MADÁRTEJES GOFRI
HOZZÁVALÓK 4 NAGYHOZ ÉS 2 KICSIHEZ:
a tésztához:
200 g búzafinomliszt
1 tasak sütőpor
csipet só
200 ml MIZO madártej
2 db tojás
20 g puha vaj
ízlés szerint porcukor
150 g friss eper
a feltéthez /dekorhoz:
150 g friss eper
porcukor
tejszínhab
HASZNÁLT FORMA:
ELKÉSZÍTÉS:
1. Az eperet jól megmossuk, kicsumázzuk és kicsi kockákra vágjuk.
2. A lisztet, a sót, a sütőport összekeverjük.
3. A tojást, a madártejet, a vajat és a cukrot simára keverjük.
4. Apránként hozzákeverjük a lisztet, végül a darabolt epert is - óvatosan - beleforgatjuk.
5. A szilikonos gofriformát masszív sütőlemezre helyezzük, kivajazzuk és megtöltjük a tésztával.
6. Előmelegített sütőben 180 fokon - légkeveréssel - 15-20 percig sütjük, míg a teteje megbarnul.
Megvárjuk, míg kihűl, majd óvatosan kiemeljük a sütiket a formából.
Ledarált eperreL, tejszínhabbal vagy csak porcukorral megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése