EPRES-TEJKARAMELLÁS BUKTA
A recept elkészítéséhez szükség van egy szilikonos buktaformára.
HOZZÁVALÓK 6 DB-HOZ:
a tésztához:
300 g búzafinomliszt
18 g friss élesztő
150 ml tej
ízlés szerint cukor
1 db tojás
20 g vaj
csipet só
a töltelékhez:
200 g friss eper (vágható állapotú, nem plöttyedt)
7 db omlós tejkaramella
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a cukrot, a sót összekeverjük.
Elmorzsoljuk a vajjal.
Hozzáadjuk a tojást és a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt.
Az egészet jól kidolgozzuk, majd meleg helyen duplájára kelesztjük.
2. A szilikonos formát masszívabb sütőlemezre helyezzük, kibéleljük a tésztával.
3. Elkészítjük a tölteléket.
Az epret megmossuk, kicsumázzuk, apró kockára felvágjuk.
Rámorzsoljuk, vagy ha nagyon ragad felkockázzuk a tejkaramellát és hozzákeverjük az eperhez.
4. Belekanalazzuk a tölteléket a formába.
5. Tetejét lezárjuk a maradék tésztával.
A széleket jól nyomkodjuk össze!
6. Előmelegített sütőben 180 fokon - légkeveréssel - 20 percig sütjük.
Megvárjuk míg kihűl, majd kiemeljük a sütiket a formából.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése