EPRES-TEJKARAMELLÁS BUKTA


A recept elkészítéséhez szükség van egy szilikonos buktaformára.


HOZZÁVALÓK 6 DB-HOZ:

a tésztához:

300 g búzafinomliszt
18 g friss élesztő
150 ml tej
ízlés szerint cukor
1 db tojás
20 g vaj
csipet só

a töltelékhez:

200 g friss eper (vágható állapotú, nem plöttyedt)


7 db omlós tejkaramella


HASZNÁLT FORMA:


ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a cukrot, a sót összekeverjük.
Elmorzsoljuk a vajjal.
Hozzáadjuk a tojást és a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt.
Az egészet jól kidolgozzuk, majd meleg helyen duplájára kelesztjük.


2. A szilikonos formát masszívabb sütőlemezre helyezzük, kibéleljük a tésztával.


3. Elkészítjük a tölteléket.

Az epret megmossuk, kicsumázzuk, apró kockára felvágjuk.

Rámorzsoljuk, vagy ha nagyon ragad felkockázzuk a tejkaramellát és hozzákeverjük az eperhez.


4. Belekanalazzuk a tölteléket a formába.


5. Tetejét lezárjuk a maradék tésztával.

A széleket jól nyomkodjuk össze!


6. Előmelegített sütőben 180 fokon - légkeveréssel - 20  percig sütjük.

Megvárjuk míg kihűl, majd kiemeljük a sütiket a formából.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések