EPRES TÚRÓGOMBÓC ÖNTETTEL
HOZZÁVALÓK 9 DB-HOZ:
a tésztához:
450 g tehéntúró
1 tasak vaníliás cukor
5 evőkanál búzadara
2 db tojás
ízlés szerint porcukor
csipet só
a töltelékhez:
9 db közepes friss eper
az öntethez:
150 g eper
ízlés szerint porcukor
vagy
80 g eper
150 g mascarpone
ízlés szerint porcukor
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és 1 órát hűtőbe tesszük.
2. A töltelékhez az epreket megmossuk, kicsumázzuk.
A tésztából lecsippentünk egy darabot, kilapogatjuk és a közepére helyezünk 1 db epret.
Becsomagoljuk.
Folytatjuk, míg a tészta elfogy.
3. Enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük a gombócokat.
4. A szószhoz az epreket megmossuk, kicsumázzuk, majd porcukorral együtt ledaráljuk.
Önmagában fogyasztjuk, vagy hozzákeverjük a mascarponét.
Tálaláskor a gombócokra bőven kanalazunk az öntetből.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése