EPRES TÚRÓGOMBÓC ÖNTETTEL





HOZZÁVALÓK 9 DB-HOZ:

a tésztához:

450 g tehéntúró
1 tasak vaníliás cukor
5 evőkanál búzadara
2 db tojás 
ízlés szerint porcukor
csipet só

a töltelékhez:

9 db közepes friss eper

az öntethez:

150 g eper
ízlés szerint porcukor

vagy

80 g eper
150 g mascarpone
ízlés szerint porcukor


ELKÉSZÍTÉS:

1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és 1 órát hűtőbe tesszük.



2. A töltelékhez az epreket megmossuk, kicsumázzuk.

A tésztából lecsippentünk egy darabot, kilapogatjuk és a közepére helyezünk 1 db epret.
Becsomagoljuk.


Folytatjuk, míg a tészta elfogy.


3. Enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük a gombócokat.


4. A szószhoz az epreket megmossuk, kicsumázzuk, majd porcukorral együtt ledaráljuk.


Önmagában fogyasztjuk, vagy hozzákeverjük a mascarponét.


Tálaláskor a gombócokra bőven kanalazunk az öntetből.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések