SPENÓTOS-FETÁS CSIGA




HOZZÁVALÓK 16 DB-HOZ:

a tésztához:

300 g búzaliszt
4-5 evőkanál spenótpüré (ha mirelit, kiolvasztva)
30 g zsiradék
18 g friss élesztő
100 ml tej
1 teáskanál cukor
só, fehérbors

a töltelékhez:

270 g feta vagy egyéb krémfehér sajt
2 evőkanál tejföl
1 db tojás
só, fehérbors

a kenéshez:

1 db tojás


ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet és a fűszereket összekeverjük.
Elmorzsoljuk a zsiradékkal.
Hozzáadjuk a parajpürét és a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt.
Az egészet jól összegyúrjuk.
Meleg helyen a duplájára kelesztjük.


2. A tésztát kétfelé vesszük.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 0,5 cm vastagra.


3. Elkészítjük a tölteléket.

A sajtot, a fűszereket és a tojást elkeverjük, majd annyi tejfölt adunk hozzá, hogy kenhető, de nem túl folyós állagú legyen.

Felét rákenjük az egyik tésztára, másik felét a másik tésztára.


4. A tésztát feltekerjük.


1,5-2 cm-es darabokra vágjuk, majd sütőpapírral bélelet tepsibe tesszük és az oldalát megkenjük felvert tojással.


Előmelegített sütőben 180 fokon - légkeveréssel - 20-25 percig sütjük. 
Ha már kezd barnulni a teteje, akkor jó. 

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések