SPENÓTOS-FETÁS CSIGA
HOZZÁVALÓK 16 DB-HOZ:
a tésztához:
300 g búzaliszt
4-5 evőkanál spenótpüré (ha mirelit, kiolvasztva)
30 g zsiradék
18 g friss élesztő
100 ml tej
1 teáskanál cukor
só, fehérbors
a töltelékhez:
270 g feta vagy egyéb krémfehér sajt
2 evőkanál tejföl
1 db tojás
só, fehérbors
a kenéshez:
1 db tojás
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet és a fűszereket összekeverjük.
Elmorzsoljuk a zsiradékkal.
Hozzáadjuk a parajpürét és a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt.
Az egészet jól összegyúrjuk.
Meleg helyen a duplájára kelesztjük.
2. A tésztát kétfelé vesszük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 0,5 cm vastagra.
3. Elkészítjük a tölteléket.
A sajtot, a fűszereket és a tojást elkeverjük, majd annyi tejfölt adunk hozzá, hogy kenhető, de nem túl folyós állagú legyen.
Felét rákenjük az egyik tésztára, másik felét a másik tésztára.
4. A tésztát feltekerjük.
1,5-2 cm-es darabokra vágjuk, majd sütőpapírral bélelet tepsibe tesszük és az oldalát megkenjük felvert tojással.
Előmelegített sütőben 180 fokon - légkeveréssel - 20-25 percig sütjük.
Ha már kezd barnulni a teteje, akkor jó.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése