TRIPLA KARAMELLÁS TÚRÓGOMBÓC



HOZZÁVALÓK 10 DB-HOZ:

a gombóchoz:

450 g tehéntúró
4 evőkanál búzadara
2 db tojás
1 evőkanál porcukor
csipet só
100 g omlós tejkaramella

a  krémhez:

1 csomag (=450 ml) karamellás tej (Galla Retro vagy OKé! márkájú)
4 evőkanál búzafinomliszt
50 g vaj

(Ha a tejszínhab nem édesített, akkor ízlés szerint tegyünk bele még cukrot.)

200 ml tejszín vagy cukrászhab

az öntethez:

bármilyen készen kapható karamellöntet (nálam Pacific)


ELKÉSZÍTÉS:

1. A tejkaramella kivételével az összes többi hozzávalót összegyúrjuk és 1 órára a hűtőbe tesszük.

Ha lejárt az idő, belemorzsoljuk a tejkaramellát és összekeverjük.


2.  Míg a tészta a hűtőben van, elkészítjük a krémet.


A tejet a liszttel simára keverjük, majd belekockázzuk a vajat és közepes hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.

Teljesen kihűtjük, majd óvatosan beleforgatjuk a robotgéppel felvert tejszínt.


3. A tésztából gombócokat formázunk, majd enyhén sós lobogó vízben kifőzzük és lecsepegtetjük.


4. Tálaláskor 3-4 gombócot a tányérra teszünk, ráhalmozunk 3-4 evőkanál krémet, majd a tetejét áthúzzuk a karamellöntettel.

Langyosan és hidegen is nagyon finom!

Jó étvágyat!



MÉG TÖBB TÚRÓGOMBÓC:

CAFFÉ LATTE TÚRÓGOMBÓC



HABOS MADÁRTEJKRÉMES TÚRÓGOMBÓC




MÉG TÖBB TRIPLA KARAMELLÁS ÉDESSÉG:

PALACSINTA

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések