TRIPLA KARAMELLÁS TÚRÓGOMBÓC
HOZZÁVALÓK 10 DB-HOZ:
a gombóchoz:
450 g tehéntúró
4 evőkanál búzadara
2 db tojás
1 evőkanál porcukor
csipet só
100 g omlós tejkaramella
a krémhez:
1 csomag (=450 ml) karamellás tej (Galla Retro vagy OKé! márkájú)
4 evőkanál búzafinomliszt
50 g vaj
(Ha a tejszínhab nem édesített, akkor ízlés szerint tegyünk bele még cukrot.)
200 ml tejszín vagy cukrászhab
az öntethez:
bármilyen készen kapható karamellöntet (nálam Pacific)
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tejkaramella kivételével az összes többi hozzávalót összegyúrjuk és 1 órára a hűtőbe tesszük.
Ha lejárt az idő, belemorzsoljuk a tejkaramellát és összekeverjük.
2. Míg a tészta a hűtőben van, elkészítjük a krémet.
A tejet a liszttel simára keverjük, majd belekockázzuk a vajat és közepes hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.
Teljesen kihűtjük, majd óvatosan beleforgatjuk a robotgéppel felvert tejszínt.
3. A tésztából gombócokat formázunk, majd enyhén sós lobogó vízben kifőzzük és lecsepegtetjük.
4. Tálaláskor 3-4 gombócot a tányérra teszünk, ráhalmozunk 3-4 evőkanál krémet, majd a tetejét áthúzzuk a karamellöntettel.
Langyosan és hidegen is nagyon finom!
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB TÚRÓGOMBÓC:
CAFFÉ LATTE TÚRÓGOMBÓC
HABOS MADÁRTEJKRÉMES TÚRÓGOMBÓC
MÉG TÖBB TRIPLA KARAMELLÁS ÉDESSÉG:
PALACSINTA
Megjegyzések
Megjegyzés küldése