TIRAMISUS TÚRÓGOMBÓC
Tipp:
Néha előfordul, hogy a tészta főzés közben szétesik.
Ezt úgy küszöbölhetjük ki, hogy a lobogó vízbe először csak egy mini gombócot teszünk.
Ezen már látjuk az állagát.
Ha szétfő, akkor a tésztába keverjünk 2 evőkanál búzalisztet.
Ez esetben viszont aznap el kell fogyasztani, mert egyébként másnapra gumis állagú lesz!
Néha előfordul, hogy a tészta főzés közben szétesik.
Ezt úgy küszöbölhetjük ki, hogy a lobogó vízbe először csak egy mini gombócot teszünk.
Ezen már látjuk az állagát.
Ha szétfő, akkor a tésztába keverjünk 2 evőkanál búzalisztet.
Ez esetben viszont aznap el kell fogyasztani, mert egyébként másnapra gumis állagú lesz!
HOZZÁVALÓK 9 DB-HOZ:
a gombóchoz:
450 g tehéntúró
5 evőkanál búzadara
1 db tojás
1,5-2 evőkanál instant kávé
1 evőkanál Amaretto likőr vagy pár csepp keserű mandulaaroma
ízlés szerint porcukor
a hempergetéshez:
80 g darált babapiskóta
az öntethez:
Mascarpone vagy egyéb natúr, tejszínes krémsajt
1-2 evőkanál tejszín
ízlés szerint porcukor
a dekorhoz:
nem cukrozott kakaópor
ELKÉSZÍTÉS:
1. A túrógombóc hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd 1 órára a hűtőbe tesszük.
Gombócokat formázunk belőle.
2. A gombócokat enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük.
3. Meghempergetjük őket darált babapiskóta-morzsában.
4. Az öntethez a hozzávalókat alaposan összekeverjük.
Tálaláskor a gombócokra kanalazzuk az öntetet, majd megszórjuk kakaóporral.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése