TIRAMISUS TÚRÓGOMBÓC

Tipp:

Néha előfordul, hogy a tészta főzés közben szétesik.

Ezt úgy küszöbölhetjük ki, hogy a lobogó vízbe először csak egy mini gombócot teszünk.
Ezen már látjuk az állagát.
Ha szétfő, akkor a tésztába keverjünk 2 evőkanál búzalisztet.
Ez esetben viszont aznap el kell fogyasztani, mert egyébként másnapra gumis állagú lesz!


HOZZÁVALÓK 9 DB-HOZ:
 a gombóchoz:

450 g tehéntúró
5 evőkanál búzadara
1 db tojás
1,5-2 evőkanál instant kávé
1 evőkanál Amaretto likőr vagy pár csepp keserű mandulaaroma
ízlés szerint porcukor

a hempergetéshez:

80 g darált babapiskóta

az öntethez:

Mascarpone vagy egyéb natúr, tejszínes krémsajt
1-2 evőkanál tejszín
ízlés szerint porcukor

a dekorhoz:

nem cukrozott kakaópor



ELKÉSZÍTÉS:

1. A túrógombóc hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd 1 órára a hűtőbe tesszük.

Gombócokat formázunk belőle.


2. A gombócokat enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük.


3. Meghempergetjük őket darált babapiskóta-morzsában.


4. Az öntethez a hozzávalókat alaposan összekeverjük.


Tálaláskor a gombócokra kanalazzuk az öntetet, majd megszórjuk kakaóporral.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések