ROPOGÓS ALMÁS TÁSKA
Tortillatészta édesen.
HOZZÁVALÓK 10 DB-HOZ:
a tésztához:
300 g búzaliszt
50 g vaj
1/2 tasak sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
2 teáskanál fahéj
porcukor ízlés szerint
csipet só
hideg víz
a töltelékhez:
500 g alma
1 teáskanál fahéj
(szükség esetén cukor)
a kenéshez:
1 db tojás
a dekorhoz:
porcukor
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a cukrokat, a sót, a sütőport és a fahéjat összekeverjük.
Elmorzsoljuk a vajjal.
Végül annyi vizet adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon.
Lefedve 30 percet pihentetjük.
2. Az almát megmossuk, meghámozzuk (nem muszáj), apró kockákra felvágjuk, összekeverjük a fahéjjal.
Reszelni is lehet, akkor a levét nyomkodjuk ki.
3. A tésztát 10 részre osztjuk és egyenként kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra.
Közepére halmozunk egy adag almát, majd jobb és bal oldalát behajtuk és feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd megkenjük felvert tojással.
Folytatjuk, míg a tészta elfogy.
4. Előmelegített sütőben 180 fokon - légkeveréssel - 20-25 percig sütjük, míg a teteje megbarnul.
Porcukorral meghintve tálaljuk, de akár vaníliaöntettel is meglocsolhatjuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése