EPRES-KÓKUSZOS KALÁCS
HOZZÁVALÓK 1 DB 25*25 CM-ES SÜTŐFORMÁHOZ:
250 g fonott kalács
250 ml tej
3 evőkanál kókuszreselék
csipet cukor
1 tasak vaníliás cukor
porcukor ízlés szerint
20 g vaj
az öntethez:
150 g eper
(szükség esetén porcukor)
ELKÉSZÍTÉS:
1. A kalácsot felszeleteljük.
2. A tejet, a kétféle cukrot, a sót és a kókuszreszeléket összekeverjük, majd jó alaposan megmártjuk benne a szeleteket.
3. Kivajazott hőálló edénybe tesszük.
Folytatjuk, míg a forma megtelik.
A tetejére morzsolunk 20 g vajat.
4. Előmelegített sütőben 180 fokon - légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük, míg a teteje megbarnul.
5. Mialatt a kalács sül, megmossuk és kicsumázzuk az eperet, majd ledaráljuk / turmixoljuk.
Szükség esetén édesíthetjük.
Tálaláskor kiszedünk 1-2 szelet kalácsot és a tetejére bőven kanalazunk az eperpüréből.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése