EPRES-KÓKUSZOS KALÁCS




HOZZÁVALÓK 1 DB 25*25 CM-ES SÜTŐFORMÁHOZ:

250 g fonott kalács
250 ml tej
3 evőkanál kókuszreselék
csipet cukor
1 tasak vaníliás cukor
porcukor ízlés szerint
20 g vaj

az öntethez:

150 g eper
(szükség esetén porcukor)



ELKÉSZÍTÉS:

1. A kalácsot felszeleteljük.


2. A tejet, a kétféle cukrot, a sót és a kókuszreszeléket összekeverjük, majd jó alaposan megmártjuk benne a szeleteket.


3. Kivajazott hőálló edénybe tesszük. 
Folytatjuk, míg a forma megtelik.
A tetejére morzsolunk 20 g vajat. 


4. Előmelegített sütőben 180 fokon - légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük, míg a teteje megbarnul.


5. Mialatt a kalács sül, megmossuk és kicsumázzuk az eperet, majd ledaráljuk / turmixoljuk.
Szükség esetén édesíthetjük.


Tálaláskor kiszedünk 1-2 szelet kalácsot és a tetejére bőven kanalazunk az eperpüréből.

Jó étvágyat!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések