MARGARITA BUKTA


A recept elkészítéséhez szükség van 1 szilikonos buktaformára.


HOZZÁVALÓK 6 DB-HOZ:

a tésztához:

350 g búzaliszt

20 g friss élesztő
150 ml tej
1 teáskanál cukor 
2 evőkanál bazsalikom
50 g zsiradék
3-4 evőkanál sűrített paradicsom
1 teáskanál őrölt paprika

a töltelékhez:

200 g mozzarella




 ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet a fűszerekkel és a zsiradékkal elmorzsoljuk.
Hozzátesszük a langyos, cukros tejben felfuttatot éleszőt és a paradicsompürét.
Az egészet jól összegyúrjuk.
40 percig meleg helyen a duplájára kelesztjük.

2. A mozzarellát lecsepegtetjük, összekockázzuk.

3. A formát masszívabb sütőlemezre helyezzük, majd egységeit kibéleljük a tésztával.


4. Megtöltjük sajttal.


5. A maradék tésztával betakarjuk a tölteléket.


6. Előmelegített sütőben 180 fokon - légkeveréssel - 25 percig sütjük.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések