MARGARITA BUKTA
A recept elkészítéséhez szükség van 1 szilikonos buktaformára.
HOZZÁVALÓK 6 DB-HOZ:
a tésztához:
350 g búzaliszt
20 g friss élesztő
150 ml tej
1 teáskanál cukor
2 evőkanál bazsalikom
50 g zsiradék
3-4 evőkanál sűrített paradicsom
1 teáskanál őrölt paprika
só
a töltelékhez:
200 g mozzarella
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet a fűszerekkel és a zsiradékkal elmorzsoljuk.
Hozzátesszük a langyos, cukros tejben felfuttatot éleszőt és a paradicsompürét.
Az egészet jól összegyúrjuk.
40 percig meleg helyen a duplájára kelesztjük.
2. A mozzarellát lecsepegtetjük, összekockázzuk.
3. A formát masszívabb sütőlemezre helyezzük, majd egységeit kibéleljük a tésztával.
4. Megtöltjük sajttal.
5. A maradék tésztával betakarjuk a tölteléket.
6. Előmelegített sütőben 180 fokon - légkeveréssel - 25 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése