VERONAI CSIRKE
Az étel az "Arany szakácskönyv - az 1299 legjobb recept gyűjteménye" című könyvben a 703. recept.
A megadott hús, répa és hagyma mennyiségnek kb. a felét készítettem el, valamint friss paradicsomot használtam.
HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:
450 g csirkemell v. combfilé
450 g paradicsom (friss vagy konzerv)
1 db vöröshagyma
1 db nagyobb sárgarépa
kb. 70 g olívabogyó
1,5 evőkanál liszt
só, őrölt bors, bazsalikom
szükség esetén cukor
0,8 dl olaj a sütéshez
főtt tészta a körethez
ELKÉSZÍTÉS:
1. A húst felszeleteljük kisebb darabokra, kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk.
Lisztben megforgatjuk, majd nem túl bő, forró olajban mindkét oldalát kisütjük.
2. A feldarabolt hagymát a sütőolajban üvegesre pároljuk, nagy lyukon hozzáreszeljük a sárgarépát.
3. Ezzel összekeverjük a felkockázott paradicsomot, fűszerezzük, kevés vizet öntünk alá és fedő alatt, alacsony hőfokon, fedő alatt kb. 20 percig főzzük.
Beletesszük a hússzeleteket és még 20 percig főzzük, alacsony hőfokon. Végül beletesszük az felkarikázott olívabogyókat (Ha lében van, öblítsük le!) és még 10 percig rotyogtatjuk.
Eközben enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük a tésztát.
A tésztát a hússal és a mártással tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése