SAJTOS TAVASZI TEKERCS
HOZZÁVALÓK 8 DB-HOZ:
a tésztához:
400 g búzaliszt
18 g élesztő
1 kávéskanál cukor
só
langyos víz, amennyi szükséges
a töltelékhez:
8-16 szelet tavaszi felvágott
8 szelet zsírszegény sajt
a kenéshez:
1 db tojás vagy tej
ELKÉSZÍTÉS:
1. A liszthez adjuk a sót és a langyos, cukros vízben felfuttatott élesztőt.
Alaposan kidolgozzuk annyi vízzel, hogy a tészta összeálljon és sima legyen a felülete.
30 percig meleg helyen kelesztjük.
2. A tésztát 8 részre osztjuk és enyhén lisztezett felületen egyenként kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra.
A közepére helyezünk 1 vagy 2 szelet felvágottat és arra 1 szelet sajtot.
A tészta jobb és bal oldalát kicsit behajtjuk a töltelékre, majd alulról feltekerjük.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Ráhelyezzük az előmelegített tűzhelyre és még 15 percig kelesztjük. (Ha lehet, ha nem akkor letakarva meleg helyen kelesztjük még 15 percet.)
Lekenjük tejjel vagy tojással a tekercseket, majd előmelegített sütőbe 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 20-25 percig sütjük.
Azon melegében tálaljuk, de hidegen is finom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése