KÁPOSZTA TIROLI MÓDON
Az étel a "Receptlexikon: Közép-Európa konyhája" című kiadványban található, a "bécsi konyha" részben.
HOZZÁVALÓK 3-4 ADAGRA:
600 g fejes káposzta
3 evőkanál olaj
100 g bacon
1 db vöröshagyma
2 db paradicsom
1 evőkanál passzírozott paradicsom v. sűrített paradicsom
só, őrölt kömény, őrölt bors
ELKÉSZÍTÉS:
1. A kockára vágott bacont és hagymát 3 evőkanál olajon enyhén megpirítjuk.
2. Hozzáadjuk az apróra feldarabolt / ledarált káposztát, a paradicsomkockákat és fűszerezzük.
Alacsony hőfokon fedő alatt dinszteljük.
3. Végül hozzákeverjük a paradicsompürét. Szükség esetén kevés vízzel hígítjuk.
Sült húsok mellé vagy főtt tésztával, esetleg nudlival fogyasztjuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése