KÁPOSZTA TIROLI MÓDON





 Az étel a "Receptlexikon: Közép-Európa konyhája" című kiadványban található, a "bécsi konyha" részben.




HOZZÁVALÓK 3-4 ADAGRA:

600 g fejes káposzta
3 evőkanál olaj
100 g bacon
1 db vöröshagyma
2 db paradicsom
1 evőkanál passzírozott paradicsom v. sűrített paradicsom
só, őrölt kömény, őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS:

1. A kockára vágott bacont és hagymát 3 evőkanál olajon enyhén megpirítjuk.


2. Hozzáadjuk az apróra feldarabolt / ledarált káposztát, a paradicsomkockákat és fűszerezzük.

Alacsony hőfokon fedő alatt dinszteljük.


3. Végül hozzákeverjük a paradicsompürét. Szükség esetén kevés vízzel hígítjuk.


Sült húsok mellé vagy  főtt tésztával, esetleg nudlival fogyasztjuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések