HÓVIRÁG SÜTI KALÁCSBÓL
Az édesség a "Fakanál: 101 ünnepi étel receptje" című kiadványban található.
HOZZÁVALÓK EGY 22*22 CM SÜTŐEDÉNYHEZ:
400 g fonott kalács
a töltelékhez:
450-500 g tehéntúró
1 db citrom reszelt héja
40 g mazsola
1 evőkanál tejföl
porcukor ízlés szerint
az öntethez:
200 ml tej
1 evőkanál instant kávé
1 tasak vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
1. A kalácsot felszeleteljük kb. 1 cm vékonyra, előmelegített sütőben 200 fokon - nem légkeveréssel - enyhén barnára pirítjuk mindkét oldalát.
Felével kibéleljük az edény alját.
2. A tejben csomómentesre keverjük az instant kávét, beleöntjük a vaníliás cukrot és ízlés szerint egyéb cukrot.
Közepes hőfokin meglangyosítjuk.
3. A túrót, a mazsolát (ha nagyon száraz előtte áztassuk be 2 percre forró vízbe), a tejfölt, a citromhéjat, ízlés szerint porcukrot krémesre keverjük.
4. A kalácsok mindegyikét meglocsoljuk 2-3 evőkanál tejeskávéval.
5. Elkenjük rajta a túrókrémet.
6. Tetejét beborítjuk a maradék kaláccsal, amit meglocsolunk a maradék tejeskávéval.
Hűtőbe tesszük 3-4 órára, majd felkockázva porcukorral megszórva vagy tejszínhabbal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése