HÓVIRÁG SÜTI KALÁCSBÓL




Az édesség a "Fakanál: 101 ünnepi étel receptje" című kiadványban található.



HOZZÁVALÓK EGY 22*22 CM SÜTŐEDÉNYHEZ:

400 g  fonott kalács

a töltelékhez:
450-500 g tehéntúró
1 db citrom reszelt héja
40 g mazsola
1 evőkanál tejföl
porcukor ízlés szerint 

az öntethez:

200 ml tej
1 evőkanál instant kávé
1 tasak vaníliás cukor
cukor ízlés szerint



ELKÉSZÍTÉS:
1. A kalácsot felszeleteljük kb. 1 cm vékonyra, előmelegített sütőben 200 fokon - nem légkeveréssel - enyhén barnára pirítjuk mindkét oldalát.

Felével kibéleljük az edény alját.


2. A tejben csomómentesre keverjük az instant kávét, beleöntjük a vaníliás cukrot és ízlés szerint egyéb cukrot.

Közepes hőfokin meglangyosítjuk.


3. A túrót, a mazsolát (ha nagyon száraz előtte áztassuk be 2 percre forró vízbe), a tejfölt, a citromhéjat, ízlés szerint porcukrot krémesre keverjük.


4. A kalácsok mindegyikét meglocsoljuk 2-3 evőkanál tejeskávéval.


5. Elkenjük rajta a túrókrémet.


6. Tetejét beborítjuk a maradék kaláccsal, amit meglocsolunk a maradék tejeskávéval.

Hűtőbe tesszük 3-4 órára, majd felkockázva porcukorral megszórva vagy tejszínhabbal tálaljuk.


Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések