ALFÖLDI BURGONYA




Az étel a "100 legjobb burgonyás recept" című kiadványban található.



Én kevés szalonnát is tettem bele, friss paradicsom helyett 1 dl passzírozott paradicsomot használtam és nem csak zöld, hanem több színű paprikát daraboltam bele.


HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:

500 g sült krumpli (nálam mirelit, tepsiben süthető)

1 db vöröshagyma
2 db zöld színű paprika
1 db paradicsom v. 1 dl passzírozott paradicsom
1 db sárgarépa
1 db gyökérzöldség
200 g zeller
1 evőkanál olaj
 só, őrölt bors, őrölt pirospaprika 

(60 g húsos szalonna)


ELKÉSZÍTÉS:

1. A feldarabolt hagymát és szalonnát kevés olajon enyhén megpirítjuk, hozzáadjuk a megmosott, megpucolt felkockázott zöldségeket.
Fűszerezzük, kevés vizet öntünk rá, majd belekeverjük a paradicsompürét.

Közepes hőfokon, fedő alatt pároljuk, míg a zöldségek megpuhulnak.




2. Ezalatt sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a mirelit krumplit és 190 fokon légkeveréssel aranybarnára sütjük.


A raguval tálaljuk.

Jó étvágyat!

HASONLÓ ÉTELEK:

HAJDÚSÁGI JUHÁSZ BURGONYA



LECSÓ SÜLT KRUMPLIVAL





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések