ALFÖLDI BURGONYA
Az étel a "100 legjobb burgonyás recept" című kiadványban található.
Én kevés szalonnát is tettem bele, friss paradicsom helyett 1 dl passzírozott paradicsomot használtam és nem csak zöld, hanem több színű paprikát daraboltam bele.
HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:
500 g sült krumpli (nálam mirelit, tepsiben süthető)
1 db vöröshagyma
2 db zöld színű paprika
1 db paradicsom v. 1 dl passzírozott paradicsom
1 db sárgarépa
1 db gyökérzöldség
200 g zeller
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors, őrölt pirospaprika
(60 g húsos szalonna)
ELKÉSZÍTÉS:
1. A feldarabolt hagymát és szalonnát kevés olajon enyhén megpirítjuk, hozzáadjuk a megmosott, megpucolt felkockázott zöldségeket.
Fűszerezzük, kevés vizet öntünk rá, majd belekeverjük a paradicsompürét.
Közepes hőfokon, fedő alatt pároljuk, míg a zöldségek megpuhulnak.
2. Ezalatt sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a mirelit krumplit és 190 fokon légkeveréssel aranybarnára sütjük.
A raguval tálaljuk.
Jó étvágyat!
HASONLÓ ÉTELEK:
HAJDÚSÁGI JUHÁSZ BURGONYA
LECSÓ SÜLT KRUMPLIVAL
Megjegyzések
Megjegyzés küldése