GOMBÁS-TOJÁSOS PALACSINTA
A receptet a "Főzőcske" című tévéműsorban mutatták be 1983.01.29-én. Petress Zsuzsa készítette.
https://nava.hu/id/1882844/
HOZZÁVALÓK 4 DB-HOZ:
a tésztához:
150 ml tej
150 ml víz
1 db tojás
csipet só
liszt, amennyi szükséges közepesen folyékony tésztához
kevés olaj a sütéshez
a töltelékhez:
250 g gomba
1 db vöröshagyma
1 evőkanál olaj
4 db tojás
3 evőkanál tej
só, őrölt bors, őrölt szerecsendió
a tetejére:
60 g reszelt sajt
(2 evőkanál tejföl, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika)
ELKÉSZÍTÉS:
1. Kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a megpucolt, feldarabolt gombát. Fűszerezzük, majd alacsony hőfokon, saját levében megdinszteljük.
2. Amíg a gomba elkészül, megkeverjük a tésztát és enyhén kiolajozott, tapadásmentes serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
3. Amikor a gomba a levét elfőtte, a 4 db tojást kevés tejjel és csipet sóval felverjük, hozzáöntjük a gombához.
Éppen csak addig kevergetjük, míg a tojás kicsit megszilárdul.
4. A töltelék 1/4-ét betöltjük az 1.palacsintába, majd a másik negyedét a másodikba...stb.
Folytatjuk, míg a töltelék elfogy.
A palacsinta két szélét a töltelék közepére hajtjuk, majd a felső és alsó részét is ráhajtjuk a tésztának.
5. Kiolajozott, tűzálló edénybe sorakoztatjuk őket. Megszórjuk reszelt sajttal.
(Én még kevés őrölt paprikával elkevert tejföllel is megkentem, de ez nincs az eredeti receptben.)
Előmelegített sütőben 190 fokon - légkeveréssel - kb. 8-10 percig sütjük, míg a sajt megolvad.
Azon melegében tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése